Okulda takip edin!

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, okulların açıldığı günlerin sosyalleşme baskısı nedeniyle öğrencilerde duygusal değişimlerin yoğun olduğu bir dönem olduğunu belirtti. Öztürk, anne babalara çocuklarını okula başladıkları ilk günlerde biraz daha yakından takip etmelerini ve izlemelerini önerdi.

Haberler 12.09.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeilay Genel Bakan Prof. Dr. Mücahit Öztürk, ya büyüyen, yeni bir snfa veya okula giden örencilerin yeni arkada gruplar tarafndan kabul görme endiesiyle zararl alkanlklara yönelebildiini söyledi. Fiziksel hastalklara kar güçlü bir bünyeye sahip olmak ne kadar önemliyse, bamllk riskine kar da psikolojik açdan güçlü ve öz güvenli çocuklar yetitirmenin o kadar önemli olduunu anlatan Öztürk, çocuun ailede görecei yaklamn bamllklardan korunmada kalkan rolü üstlendiini belirtti.

çOCUUNUZU DNLEYN

Öztürk, velilere u tavsiyelerde bulundu: çocuklarnza olan sevginizi sözlü olarak ve davranlarnzla ifade etmekten kaçnmayn. Hayata ve gelecee olumlu ve umutlu bakmasn salayn. çocuklarnzn özdeer algsn oluturun. Hatalarna kar yarglayc olmayn efkatle yaklan. Hayr demeyi öretin. çocuklarnz dinleyin, konuun, sorunlarna çözüm odakl yaklan. Empati kurmay öretin. Kendi bedenine iyi davranma ve salna sahip çkma bilinci verin. yi-kötü, doru-yanl, sorumluluk, sayg gibi deerleri benimsetin. Ailece yaplan aktiviteler, sohbetler, geziler düzenleyin. Okulu ve öretmenleriyle sürekli iletiimde olun. Arkadalar ve aileleriyle tann. Snrlar koyun.

Okul, snf ve yan getirdii baz deiimler okulun ilk günlerinde örencilerin riskli bir süreç yaamasna neden oluyor. Yaplan aratrmalara göre Türkiyede tütün ürünleri kullanmaya balayanlarn yüzde 21.6s merak, yüzde 29.1i arkada etkisi ve 29.7si özentiyi gerekçe gösteriyor. Okullarn açld günler sosyalleme basks nedeniyle örencilerde duygusal deiimlerin youn olduu bir dönem. Bu yüzden anne babalarn çocuklarn okula baladklar ilk günlerde biraz daha yakndan takip etmelerini ve izlemelerini öneriyoruz. çocuklar ancak bu sayede riskli dönemi güvenli bir ekilde aabilir.

Ana Sayfaya Git