Olay yerinde keşif yapıldı

Lice’de öldürülen Medeni Yıldırım davasında, olay yerindeki keşif ailenin avukatlarına haber verilmeden yapıldı. Mahkeme, TRT’nin hazırlamadığı rapor için görüntüleri İTÜ’ye gönderilmesine karar verdi.

Haberler 05.02.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesine bal Kayack (Hzan) Mahallesinde 28 Haziran 2013 tarihinde yaplan kalekol protestosunda açlan ate sonucu yaamn yitiren 19 yandaki Medeni Yldrmn ölümünden sorumlu tutulan er Adem çiftçi hakknda olas kastla öldürme suçlamasyla açlan davann 12nci durumas görüldü. Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada, Yldrmn annesi Fahriye Gündüz, avukatlar Serdar çelebi ve Muhlis Ourgül hazr bulunurken, sank avukat Kasm Kutboa da Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden durumaya katld.

ALE BREYLER DURUMAYA ALINMADI

Sadece gazetecilerin alnd durumaya, ailenin katlmasna izin verilmedi. Bunun üzerine aile bireyleri, salonun bulunduu koridorda duruma sonucunu bekledi.

TRT GÖRÜNTÜYÜ çÖZEMEM

Duruma, heyet deiiklii nedeniyle önceki celsenin tutanaklar okunarak balad. Bu deiiklikle son bir ylda mahkeme bakan, 4 kez deimesi dikkati çekti. Adli Tp Kurumu (ATK) Genel Kurulunun Yldrmn ölümüne sebep olan mermi giri-çk yerleri ve otopsi tutanana göre vücuttaki seyri konusundaki hazrlad rapor dosyaya eklendi. Olay yeri kefi için hazrlanan rapor da dosyaya eklendi. Olaya ilikin güvenlik kamera kaytlarn içerir CDnin ses kalitesinin ileri teknoloji ile iyiletirilmesinin salanmas için TRTye müzekkere yazldn ancak TRTnin görüntüyü çözemediini bildirildii aktarld.

KEF HABERSZ YAPILDI

ddia makam, dosyadaki eksik hususlarn giderilmesini talep etti. Söz verilen Yldrmn annesi Fahriye Gündüz Yldrm ise 8 yldr süren davann bir an önce karara balanarak, sann cezalandrlmasn istedi. Müteki avukat Serdar çelebi ise dosyaya gelen belgelerin incelenmesi için süre talebinde bulundu. Yaplan olay yeri kefinin kendilerinden habersiz yapldn belirten çelebi, bu durumu kabul etmediklerini ifade etti.

TÜ RAPOR HAZIRLAYACAK

Mahkeme heyeti, TRT tarafndan çözümü yaplamayan görüntülerin, çözüm için stanbul Teknik Üniversitesine (TÜ) gönderilerek rapor hazrlanmasna, bir sonraki celsede sank ve avukatnn SEGBS üzerinden durumada hazr edilmesine karar vererek, durumay 25 Maysa erteledi.

Ana Sayfaya Git