Öldürüldüğü gün üniversiteye yerleşmiş

Batman'da iki aile arasında çıkan kavgada boğazından bıçaklanarak öldürülen 19 yaşındaki Mizgin Toparlı'nın, dün açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Batman Üniversitesi'ni kazandığı öğrenildi.

Haberler 28.08.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Sason ilçesinde dün akam Toparl ile Kaban aileleri arasnda çkan kavgada Nazmiye Kaban (40) tarafndan boazndan bçakla yaralandktan sonra tedaviye alnd hastanede yaamn yitiren Mizgin Toparlnn (19) dün sonuçlar açklanan Yükseköretim Kurumlar Snavnda (YKS), Batman Üniversitesi bünyesindeki Salk Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun lk ve Acil Yardm Bölümüne yerletii ortaya çkt.

BOAZINDAN BIçAKLA YARALANDI

Olay, dün akam saatlerinde Sason ilçe merkezindeki Gürpnar Mahallesinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle Toparl ile Kaban aileleri arasnda çkan sözlü tartma, ta, sopa ve bçan kullanld kavgaya dönütü. Kavgada, Mizgin Toparl iddiaya göre Nazmiye Kaban (40) tarafndan boazndan bçakla yaraland. Mizgin ile kavgada yaralanan babas irin Toparl, salk görevlilerince ambulansla hastaneye götürüldü.

TÜM MÜDAHALELERE RAMEN KURTARILAMADI

Acil serviste tedaviye alnan Mizgin, doktorlarn tüm çabalarna ramen, kurtarlamayarak yaamn yitirdi. Babas irin Toparlnn ise tedavisi sürüyor.

ÖLDÜRÜLDÜÜ GÜN ÜNVERSTEYE YERLEM

Sabah saatlerinde hastanede yaplan otopsinin ardndan Mizgin Toparl, topraa verildi. Ölümü ile ilçeyi yasa boan Mizginin, olayn yaand gün sonuçlar açklanan YKSde, Batman Üniversitesi bünyesindeki Salk Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun lk ve Acil Yardm Bölümüne yerletii ortaya çkt.

HENÜZ HAYATININ BAHARINDAYDI, DERN ÜZÜNTÜ çNDEYZ

Kuzeni Sabah Toparl, Mizginin dün, üniversiteye yerletiini kendileriyle paylatn ifade ederek, Mizgin, saldrya urad gün Batman Üniversitesine yerletiini bize söyledi. Büyük sevinç duyduk. çok çalkand. Akam saatlerinde ise böyle üzücü bir olayla ok olduk. Henüz hayatnn baharnda, böyle bir olayda Mizgini kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz dedi.Kavgann ardndan gözaltna alnan Nazmiye Kabann Sason lçe Emniyet Müdürlüündeki ilemlerinin sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git