Öldürülen üniversiteli Azra’nın ablasından 'Ablam huzurda mısın' paylaşımı

Antalya'da, Azra Gülendam Haytaoğlu'nu vahşice öldüren Mustafa Murat Ayhan'ın, polisteki ifadesinin detayları ortaya çıktı. Mustafa Murat Ayhan, 16 Temmuz'da Konyaaltı'nda kafeye gittiğini, kafede servis elemanı olan Azra ile tanıştığını söyledi. Genç kıza iş teklif ettiğini belirten Ayhan, karşılıklı telefonlarını aldıklarını aktardı.

Haberler 04.08.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada Akdeniz Üniversitesi letiim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3üncü snf örencisi Azra Gülendam Haytaolu, 28 Temmuzda evden çktktan sonra kendisinden haber alnamad. Telefonu da kapal olan Haytaoluna ulalamamas üzerine Adanadan gelen baba Mustafa Haytaolu kzn aramaya balad, polise kayp bavurusunda bulundu. Polis, Azray bulmak için arama çalmas balatt. Sosyal medyadan da Azrann bulunmas için çarlar yapld. Antalya Emniyetinin de titizlikle yürüttüü arama çalmalar kapsamnda Haytaolunun son görüldüü bölgedeki güvenlik kameras kaytlar incelendi.

çAPRAZ SORGUDA TRAF

Antalya Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, Azrann cep telefonundan en son inaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhanla görütüünü tespit etti. Cinayet masas ekipleri, Ayhan çapraz sorguya ald. Ayhan, ilk ifadesinde, Önceden tanmtk. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok dedi. Polis, bunun üzerine Ayhan serbest brakt.

Cinayet masas ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre i yeri güvenlik kameras görüntülerini incelemeye ald. Görüntülerde, Mustafa Murat Ayhann, Konyaalt ilçesindeki evinden ayn valizle birkaç kez çkp gittii belirlendi. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltna alnd. Tekrar çapraz sorguya alnan Ayhan, cinayeti ilediini itiraf etti.

VÜCUDUNU 5 PARçAYA AYIRMI

Ayhan ifadesinde, Azra Gülendam Haytaoluna cinsel saldr giriiminde bulunmas üzerine genç kzn bardn, bunun üzerine bir eliyle azn kapatp dieriyle boduunu söyledi. Öldüünü anlaynca panikleyip banyoya tad cesedi bçakla 5 parçaya böldüünü anlatan Ayhan, cesedin parçalarn, valizle Kepez ilçesi Varsak bölgesindeki ormanlk alana tayp gömdüünü söyledi. Ayhan, Azra, 28 Temmuzda beni arad. Bulutuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldk. Bu srada aramzda tartma çkt. Boarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayrdm dedi.

BAI BULUNAMADI

Cinayet itirafnn ardndan Mustafa Murat Ayhan, Varsaktaki ormanlk alanda Azra Gülendam Haytaolunu gömdüü yeri ekiplere gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüü yerden çkaran ekipler, bulunan parçalar otopsi için Antalya Adli Tp Kurumu morguna gönderdi. Haytaolunun ba ve sol kalçasnn bulunamad, arama çalmalarnn sürdüü örenildi.

TUTUKLANDI

Gözalt sürecinde koronavirüs testi yaplan Ayhann test sonucunun negatif olduu belirlendi. Mustafa Murat Ayhan, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. Geni güvenlik önlemleri altnda adliyeye çkartlan Ayhan, savclktaki ifadesinin ardndan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Canavarca hisle adam öldürmek suçundan tutuklanan Ayhan, cezaevine gönderildi.

VÜCUDUNA JLETLE SMN YAZMI

Öte yandan Mustafa Murat Ayhann, Azra Gülendam Haytaolunu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazd belirtildi. naat Mühendisleri Odas Antalya ube Yönetim Kurulu ise Mustafa Murat Ayhann yönetim kurulu üyeliinden azline yönelik hukuki süreç balatt.

BABADAN DNA ÖRNE ALINDI

Azra Gülendam Haytaolunun babas Mustafa Haytaolu, dün akam Antalya Adli Tp Kurumu morguna gelerek, DNA örnei verdi. Cesedin henüz ba ksmnn bulunamamas nedeniyle örnek alnd belirtildi. Azra Gülendam Aytaolunun ablas Ezgi Tuba Haytaolu ise sosyal medya hesabndan, Ablamm huzurda msn ablam paylamn yapt.

K ÜNVERSTE MEZUNU

Mustafa Murat Ayhann, Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi letme Fakültesini bitirdii, kendisine ait mühendislik firmasnda proje, kontrollük ve müteahhitlik hizmetleri verdii belirlendi. Ayhann einden boand, bir erkek çocuu olduu kaydedildi.

Ana Sayfaya Git