Ölmek üzereyken!

Ölmek üzere olan köpek vatandaşların duyarlılığı sayesinde kurtarıldı

Haberler 24.09.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde bulunan 500 Evler Mahallesinde bir köpek çukurlukta 3 yavru dourdu. Anne köpek, iki yavrusuyla dar çkmay baarrken, 3. yavru çukurun altnda bulunan altyap borularnn içine girerek gözden kayboldu. Yaklak bir ay çukurda kalan köpee, vatandalar yiyecek ve su brakarak yardm etti. Hayvanseverlerin durumu örenmesinin ardndan konu itfaiye ekiplerine bildirildi. Dün sabah saatlerinde hayvanseverlerle birlikte bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yavru köpei kurtarmak için çalma balatt. Vatandalardan birinin çukurun bir tarafndan, itfaiye ekiplerinin de dier taraftan girmesi üzerine köpek, bitkin halde bulunarak çkarld. Üzerinde yaralar bulunan ve bit ile pirelerin bulat köpek, ölmek üzereyken veteriner hekime götürülerek tedavi altna alnd.

Vatanda yardm etti itfaiye çkard

Hayvanseverlerin youn çabas sonucu bulunarak veteriner hekime getirilen köpek, üzerindeki bit ve pirelerden kurtulduktan sonra yaralarna pansuman yapld. Serum verildikten sonra kendine gelen ve dar çkp dier köpeklerle oynayan köpee, Kürtçe k anlamna gelen Roni ismi takld. Roninin kurtulmasna önayak olan hayvanseverlerden Nazl Deniz Ozan, hayvanlar için çalmalara katldn söyledi. Dün gece geç saatlerde sosyal medya platformlarndan Roninin bulunduu videoyu gördüünü ve çok etkilendiini kaydeden Ozan, Kendimi hayvann yerine koydum ve bir eyler yapmam gerektiini hissettim. Bugün sabah saatlerinde arkadalarmla beraber köpein bulunduu yere gittik. lk kazldnda anne köpek yavrularn çukurda dourmu, daha sonra bir süre orada büyütmü, kaz srasnda fark ediyorlar ve yavrular anne ile birlikte çkaryorlar. Daha sonra bir yavrunun tekrar içeride kaldn fark ediyorlar ama 10 gün kendi kendine çkmasn beklemiler. Daha sonra biz fark ettik, kendi imkanlarmzla önce tünele girdik, köpei gördük, ulaabilir miyiz diye. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi ve bugün bize yardm etti ve köpeimizi çkard dedi.

Ona iyi bir yuva aryoruz

Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Kader çen, arkadalarn dün gece böyle bir durum yaadn ve çkarlan köpein kliniklerine getirildiini söyledi. çen, unlar söyledi:

çkarlan hayvan kliniimize getirdiler. Köpek buraya geldiinde binlerce bit ve pire ile mücadele ettik, onlar temizlemeye çaltk. Tahlilleri yapld, serumlar takld ve tedavi yapld. Yaklak bir aydan falan bahsediliyor, bu süreçte karanlk ortamda kalmas nedeni ile gözü ile ilgili skntlarmz var. Hemen müdahale edildi, tedavilerimize baladk. Vatandalardan ricam, yetkililere ulamaya çalsnlar. Biz bunlar görmezden gelemeyiz. Eer biraz daha gecikmi olsalard Roni için, adn Roni koydular, bit ve pireden ölecekti Roni. u anda gayet iyi emin ellerde, savunucularmz sahip çkyorlar. Ona iyi bir yuva aryoruz.

Ana Sayfaya Git