Ölüm uykusu! Ankara Kalecik'te son dakika otobüs kazası!

Anneler Gününü kana bulayan bir otobüs kazası ve sonrasında yitip giden 24 can. Daha bu acının tarifi yapılamıyorken bir başka korkunç otobüs kazası Ankara Kalecik'te duyuldu. Kalecik'te şoförü uykuya dalan otobüs, şarampole yuvarlandı. İlk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi 24 kişi de yaralandı.

Haberler 27.05.2017 - 16:34 Son Güncelleme : 27.05.2017 - 19:20

Anneler Gününü kana bulayan bir otobüs kazas ve sonrasnda yitip giden 24 can. Daha bu acnn tarifi yaplamyorken bir baka korkunç otobüs kazas Ankara Kalecikte duyuldu. Kalecikte oförü uykuya dalan otobüs, arampole yuvarland. lk belirlemelere göre 8 kii yaamn yitirdi 24 kii de yaraland. Ortaya atlan iddialarda otobüs oförünün uyuduu söyleniyor.

Ankara Kalecikte yolcu otobüsü kaza yapt. lk belirlemelere göre kazada 8 kii hayatn kaybettti, 11 ar 34 kii yaraland. Ankara Valiliinden yaplan açklamada, Kazaya oförün uyumas neden oldu denildi.

Kastamonudan gece 00.30da Ankaraya hareket eden Sedat Gürer yönetimindeki 06 FR 0311 plakal yolcu otobüsü, sabah saat 06.00 sularnda Kalecik ilçesi snrlarnda, çankr-çandr yol ayrmnda kontrolden çkarak arampole yuvarland. Yarallar, hastanelere nakledilerek tedavi altna alnd. çerisinde 42 kiinin bulunduu otobüste jandarma ekipleri tarafndan inceleme sürüyor. Kaza ile ilgili olarak soruturma balatld.

Ankara Valiliinin kazaya ilikin yapt yazl açklama öyle:

27.05.2017 Cumartesi günü saat 06.00 sularnda, Kastamonu-Ankara seferini yapan bir yolcu otobüsü, çankr-çandr yol ayrmnda, sürücüsünün uyumas sonucu kaza yapmtr. lk tespitlere göre 8 vatandamz olay yerinde hayatn kaybetmi, 11i ar yaral olmak üzere 32 vatandamz yaralanmtr. Yarallar, hastanelere nakledilerek tedavi altna alnmtr. Kaza ile ilgili olarak soruturma balatlmtr. Kazada hayatn kaybeden vatandalarmza Allahtan rahmet, yaral vatandalarmza da acil ifalar dileriz. Kamuoyuna saygyla duyurulur.

SMLER BELL OLDU

Kazada hayatn kaybedenlerin, lknur Bideci (26), lhan Özdemir (42), Ali Yldz (19), Gamze Duru (25), Öznur Bideci, Ece Ünlüer, Rukiye Uyar ve Vasfiye Arslan olduu örenildi.

OTOBÜS OFÖRÜ BÜYÜK HTMALLE YOLU BLMYORDU

Kastamonudan Ankaraya giden yolcu otobüsünün Kalecik ilçesinde devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan 7 kii Krkkaleye getirildi. Kazada yaralanan Aytaç çalar Fak, Buket Fak, Yakup Özer, Nazmiye Buyuran ve Fatma Ebru Bordanac Krkkale Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde, Semcan Özsoy ile Nuran Urganc da Yüksek htisas Hastanesinde tedavi altna alnd.

Yarallardan Aytaç çalar Fak, gazetecilere yapt açklamada, Kastamonudan Ankaraya gitmek için yola çktklarn söyledi.

Kaza an hakknda bilgiler veren Fak, unlar anlatt:

(Otobüs oförü) Büyük ihtimal uykusuzluk vard. Saat 03.30da mola verdik. Sonra uyumuum. Kaza yaptmz yer dümdüz bir yol. Yani kaza yaplacak bir yer deildi. Herkesin tahmini otobüs oförünün uyuduuydu. Uyumasayd belki bu 8 kii ölmeyecekti. Ben bu hastanede olmayacaktm. Eim snava girecekti, ben geri dönecektim. Otobüs oförü büyük ihtimalle yolu bilmiyordu. Baka bir ilin otobüs oförüydü. çünkü birkaç kere yolu kaçrp tekrar geri gelerek döndüümüz oldu. Firmalardan isteimiz, yollar bilen oförleri otobüslere versinler ki bu aclar yaamayalm. Her otobüste bir yedek oför olsun. Ben burada eimi bekliyorum. Belki eim buradan Ankaraya sevk edilecek. Allah bu acy kimseye yaatmasn. Ölenlerin ailelerine sabr diliyorum. (haberturk)

Ana Sayfaya Git