'Ölüm yolu' tepkisi

BİNGÖL-Elazığ Karayolu üzerinde bulunan Bilaloğlu köyünün sakinleri, sık sık ölümlü kazaların yaşandığı ve köyün içinden geçen karayolunun güzergâhının değiştirilmesini istedi. Şubat ayı içerisinde aynı aileden 4 kişinin öldüğü kazayı hatırlatan köylüler, karayolunun trafik kazalarına davetiye çıkardığını savunarak, "Karayolu, köyü ikiye bölmüş. Üst geçit var ama kullanamıyoruz. Hayvanlarımızı karşıya geçirmek zorundayız ama çok tehlikeli. Devlet büyüklerimizden ricamız bir çare düşünmeleridir. Karayolunu köyün ya üstünden ya da altından geçirsinler" dedi.

Haberler 03.03.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl-Elaz Karayolunun 10uncu kilometresinde bulunan Bilalolu köyünün sakinleri, sk sk ölümlü kazalarn yaanmas nedeniyle ölüm yolu olarak adlandrdklar karayolunun güzerghnn deitirilmesi için yetkililerden yardm istedi. Geçen 14 ubatta, köy içinden geçen karayolunda yaanan ve ayn aileden 4 kiinin öldüü, 7 kiinin de yaraland kazaya ahit olan köylülerden ahin Aydn, yolun riskli olduunu belirtti.

ADI ÖLÜM YOLUNA çIKTI

Aydn, 4 kiinin öldüü ölümlü kazaya ahit oldum. Otobüs ile otomobil çarpt ve ölümlü kaza meydana geldi. Burada yüzlerce kaza oldu. Buras skntl ve riskli bir yol. Üst geçit var ancak alt geçidin de olmas gerekiyor. Köyün içinden karayolu geçiyor. Talebimiz, bu soruna bir çözüm bulunmasdr. Kazada 4 kii öldü, ben gözlerimle gördüm. Söylüyoruz ancak ilgilenen olmuyor. Büyüklerimizden bu yola bir çare düünmelerini istiyoruz dedi.

KÖYLÜLER TEPK GÖSTERD

Köylülerden Fahrettin Da ise kar yönden gelen sürücülerin yolun yaps ve tümseklerden dolay birbirilerini görmediini ve kaza riskinin çok yüksek olduunu belirterek, çiftçilik ile urayorum. Yol yaplrken de söyledik, ancak derdimizi kimseye anlatamadk. Geçenlerde burada büyük bir kaza oldu, ayn aileden 4 kii hayatn kaybetti. Üst geçit de var, ancak kimse kullanamyor. Yol, köyü ikiye bölüyor. Alt tarafnda arsamz ve okulumuz, üst tarafnda ise cami ve yerleim yeri var. Biz tarladan yerleim yerine yol üzerinden geçiyoruz, hayvanlarmz buradan geçiriyoruz. Üst geçidi kullanmamz mümkün deil. Alt geçit var ama kullanlamyor ve eski. Köy içerisinde de yola balantlar var, buradan çklarda gelen araçlar kesinlikle görülmüyor. Daha önce hayvanlarmz da araç çarpmas sonucu telef oldu. Biz yolun, köyün alt veya üst ksmna alnmasn talep ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git