Ölümden döndüm

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde önceki gün, aracıyla üzerinden geçtiği yılanın öldüğünü sanarak kontrol ettiği sırada ısırılan Kenan Giray'in hastanedeki tedavisi devam ediyor

Haberler 18.07.2019 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde dün, aracyla üzerinde geçtii ylan kontrol ettii srada srlan Kenan Giray, ölümden döndü.

Makam Küme Evleri bölgesinde, aracyla üzerinde geçtikten sonra öldüünü sand ylan kontrol ederken srlan Girayn, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Giray, bahçeden ayrld srada aracyla bir ylann üzerinden geçtiini fark ettiini, ylann öldüünü zannederek bakmak için araçtan indiini söyledi.

Ölü gibi görünüyordu. Ta attm srada elime sçrad ve baparmam ile iaret parmamn arasndan srd. lk etapta ac hissettim daha sonra elim yava yava imeye balad. diyen Giray, yaklak 6 dakikada Ergani Devlet Hastanesine ulatn belirtti.

Giray, burada yaplan ilk müdahalesinin ardndan Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edildiini dile getirerek, buradan da Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine getirildiini aktard.

TEDAVS SÜRÜYOR

Tedavisinin devam ettiini ifade eden Giray, Kolum çok iti. Doktorlarn söylediine göre, kolumu da canm da kaybetme noktasna geldim. Ucuz atlattm, verilmi sadakam varm. Bugünleri bir daha görmek istemiyorum. çok ükür iyiyim. diye konutu.

Giray, ylann yaklak 1,5 metre uzunluunda olduunu, bölgede benzer türde ylanlara skça rastladklarn aktard.

Tp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi servisinde görevli Dr. Mehmet Bayram da hastada ylan zehrine bal cilt ve cilt altnda ciddi ilikler olduunu, bu nedenle ele ve parmaklara çok az kan geldiini belirtti.

Hastann hemen ameliyata alndn anlatan Bayram, Müdahale edilmeseydi hasta hem elini hem kolunu kaybedebilirdi. Hastada zehrin etkisine bal cilt ve cilt altnda kanamalar da vard. Hastaya kan verdik ve ameliyatla kolunda açtmz kesiklerle hastay rahatlattk. eklinde konutu.

Bölgede ylan srma vakalaryla karlaldna iaret eden Bayram, Ylan srmas durumlarnda ciddi sv kayplar meydana geliyor, hasta hayatn da kaybedebiliyor. Acilen en yakn hastaneye gidilmeli fakat hastaneye gitme süresinde bol sv alnmal. Genelde el ve ayakta srma oluyor, bu durumda da srlan el ve ayak yüksekte tutulmal. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git