Korona virüsten hayatını kaybetti

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Haberler 03.05.2020 - 23:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir süredir koronavirüs tedavisi gören ilahiyatç yazar Ömer Döngelolu bugün tedavi gördüü hastanede hayatn kaybetti. Döngelolu, Edirnekap Mezarlna defnedildi.

lahiyatç yazar Ömer Döngelolu bir süre önce koronavirüs olabilecei üphesiyle Baakehir Hastanesine bavurmu ve yaplan test sonucu pozitif çkmt. Bir süre tedavi gören Döngelolunun bugün durumu arlat. Baakehir Devlet Hastanesinde yaplan tüm müdahalelere ramen Ömer Döngelolu kurtarlamayarak hayatn kaybetti. Döngelolunun vefat haberini alan sevenleri hastanenin önüne gelirken, cenazesi Baakehir Devlet Hastanesinden defnedilmek üzere yaknlar tarafndan teslim alnd.

MLLETVEKLLER VE VAL YALNIZ BIRAKMADI

Koronavirüs salgnndan dolay hayatn kaybeden Ömer Döngelolu ikindi namaznn ardndan Edirnekap Mezarlna defnedildi. Cenazeye snrl sayda kiinin katlmna izin verilirken, stanbul Valisi Ali Yerlikayann yan sra Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Ata, Mücahit Arslan, Eyüp Özsoy ve Ahmet Hamdi çaml ile Esenler Belediye Bakan Mehmet Tevfik Göksu katld. Cenazeye katlanlarn sosyal mesafe kuralna dikkat ettikleri ve maske kullandklar görülürken, defnedecek kiilerin koruyucu tulum giydikleri görüldü.

ERDOAN ALESNE TAZYELERN LETT

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ilahiyatç-yazar Ömer Döngelolunun vefat dolaysyla, olu Muhammed Döngelolu ile telefonda görüerek taziyelerini iletti. letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Cumhurbakan Erdoan görümede, merhum Ömer Döngeloluna Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine basal diledi. Cumhurbakan Erdoan sosyal medyadan da bir açklama yaparak Bir süredir Koronavirüs tedavisi gören, ömrünü slam öretmeye, anlatmaya adam ilahiyatç-yazar Ömer Döngelolunun vefatn derin bir teessürle örendim. Deerli hocamza Allahtan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine basal diliyorum. Mekn cennet olsun. ifadelerini kulland.

BAKAN ALBAYRAKTAN BASALII MESAJI

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, lahiyatç yazar Ömer Döngelolunun vefatn derin bir teessürle örendim. lim ve irfan sahibi bir din adam, imanl ve ahlkl bir insand. Deerli hocamza Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine basal diliyorum. Mekn cennet olsun. dedi.

BRAHM KALIN: ALESNE BASALII DLYORUM

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, açklama yaparak u ifadeleri kulland: Koronavirüse yenik düerek hayatn kaybeden Ömer Döngelolu hocamza Allahtan rahmet, keder -dde ailesine basal diliyorum. Mekan cennet olsun. Koronavrüsten vefat eden tüm vatandalarmza Allahtan rahmet diliyorum. Panie ve rehavete kaplmadan tedbirleri uygulayalm.

ERBA ALLAHTAN RAHMET, YAKINLARINA SABIR DLYORUM

Diyanet leri Bakan Erba, Twitter hesabndan yapt açklamada, u ifadeleri kulland: Bir süredir Kovid-19 tedavisi gören Diyanet Vakf gönüllüsü, ilahiyat fakültesinden örencim Ömer Döngelolu hocamzn vefatn büyük bir teessürle örenmi bulunmaktaym. Kymetli hocamza ve koronavirüsten vefat eden tüm kardelerimize Allahtan rahmet, yaknlarna sabr diliyorum.

ÖMER DÖNGELOLU KMDR?

1968de Tokat Zilede dünyaya gelen Ömer Döngelolu, ilkokulu Zile Altunyurt lkokulunda, orta eitimini Zile mam Hatip Lisesinde tamamlad. Daha sonra Sakarya Üniversitesi lahiyat Fakültesinden mezun olarak 1986-1996 yllar arasnda memleketi Tokatta imam-hatiplik yapt.

Kamuda uzun yllar çeitli idari görevlerde çalan Döngelolu, slam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine aratrma, inceleme, okuma ve gezi yazlar ile biliniyordu. Döngelolu, ayn zamanda ramazan aylarnda televizyon programlar hazrlayp sunmutu.

Ana Sayfaya Git