Ön kapısı meclis bu kapı Kandil!

HDP önünde evlat nöbetindeki aileler: Ön kapı meclis, bu kapı da Kandil kapısıymış

Haberler 30.11.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar PKK tarafndan kaçrlan 246 ailenin evlat nöbeti, 819uncu gününde devam ediyor. Aileler, HDP il binasnn arka kapsnn önüne giderek orada da eylem balatt. 2019da 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren Celil Begda Biz bu kapnn olduunu bilmiyorduk. Ön kap meclis kaps, bu kap da Kandil kapsym. Olumu 2019un Mays aynda buraya koyduklarnda biz ön kapda beklerken, onlar bu kapdan götürdüler olumu. Bütün çocuklar bu kapdan götürdüler dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 246 ailenin 819 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 33 aile çocuklarna kavutu.

ÖN KAPI MECLS KAPISI, BU KAPI DA KANDL KAPISIYMI

Evlat nöbetindeki aileler, HDP il binasnn arka kaps önüne giderek orada da eylem balatt. Diyarbakrda 5 Mays 2019da terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Yusuf için 4 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek, eyleme balayan Celil Begda, olunu almak için HDP binasna geldiinde binann arka kapsndan haberinin olmadn ve olunun bu kapdan kaçrldn söyledi. Begda, Biz bu kapnn olduunu bilmiyorduk. Ön kap meclis kaps, bu kap da Kandil kapsym. Olumu 2019un Mays aynda buraya koyduklarnda biz ön kapda beklerken, onlar bu kapdan götürdüler olumu. Bütün çocuklar bu kapdan götürdüler. Bütün dünya bunlarn ne yaptn görsün. Buradan baktmzda 5 kat, ön taraftan ise 3 kat görünüyor, burada mahkeme salonlar varm içeride, yeni örendik. Artk biz bu kapda da oturacaz diye konutu.

KIZIMI BU KAPIDA ZEHRLEMLER SONRA KANDLE GÖNDERDLER

2014te kaybolan kz eyma için Bursadan gelerek evlat nöbeti tutan Türkan Mutlu, Ön kap meclis kaps, arka kap da Kandil kaps. Kzm bu kapda zehirlemiler sonra Kandile gönderdiler. Bundan sonra eylemimiz bu Kandil kapsnda olacak. çünkü Kandilin kaps burasdr dedi.

BÜTÜN çOCUKLAR BU KAPIDAN GTM

Ege Üniversitesi letiim Fakültesinden mezun olmasna iki ay kalan daa kaçrlan olu Mehmet için stanbuldan gelerek eyleme katlan mmihan Nilifrka da, HDPnin, çocuklar ön kapdan koyup arka kapdan götürdüünü ifade ederek, Ön kapdan çocuklarmz koyuyorlar, bu arka kapdan da götürüyorlar. Bu kandil kapsdr, çocuklarmz getirin, yavrularmz getirin yeter. Neden bizden kaçyorsunuz? Biz canavar myz? Hem çocuklarmz elimizden alp götürüyorsunuz katil yapyorsunuz, hem de bizden kaçyorsunuz. Dada bizim çocuklarmzn arkasnda saklanyorsunuz, burada da bizden kaçyorsunuz. Evlatlarmz nasl çalp götürdüyseniz öyle de getirin. Biz bu kapdan kalkmayacaz. çünkü bütün çocuklar bu kapdan gitmi diye konutu.

EYLEM SONUNA KADAR GÖTÜRECEZ

6 yl önce kandrlarak daa götürülen olu Erhan için Hataydan gelerek eylem yapan anne Aysel Artk, evladna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

Artk, Olumu HDPden istiyorum. çocuklarmz versinler. Eylemi sonuna kadar sürdüreceim ve olumu almadan gitmeyeceim. dedi.

Oluna seslenen Artk, Olum sesimi duyuyorsan, beni görüyorsan dön. Hiçbir eyden korkma. Emniyet güçlerimize teslim ol. Seni bekliyorum olum. diye konutu.

Ardan gelerek, 6 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için bekleyiini sürdüren baba Salih Gökçe ise çocuunu almadan gitmeyeceini belirtti.

çocuum HDPliler tarafndan kaçrld. diyen Gökçe, evladna kavumak istediini ifade etti.

Gökçe, HDPliler olumu götürdü. Olumu stanbuldan götürdüler. HDP fakir, fukarann çocuklarn daa götürdü. Olum gel, teslim ol. nsann vatan gibi yok. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git