On zirve yapıldı

Mardin'de Kültür ve İnanç Destinasyon Çalıştayı'nın ön toplantısı yapıldı

Haberler 22.10.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valisi Mahmut Demirta bakanlnda Kültür ve nanç Destinasyon çaltaynn ön toplants gerçekletirildi.

Vali Mahmut Demirta, 112 Acil çar Merkezi toplant salonunda düzenlenen toplantda, Mardinin kültür turizmi noktasnda önemli bir potansiyele sahip olduunu ve henüz kefedilmemi birçok alan bulunduu belirterek, kentin turizm açsndan bir cennet olduunu söyledi.

Bölgenin artk turizm ve ekonomik yönleriyle ortaya çktn aktaran Demirta, turizm sektörünün bölgede bir ivme yarattn ve ekonomik açdan bölgeye oldukça katk saladn belirtti.

Gerçekletirilecek olan Diyarbakr, Mardin, anlurfa Kültür ve nanç Destinasyonu çaltay kapsamnda turizm alannda yerel ve ulusal aktörlerle bir araya gelerek bölgenin öne çkan destinasyonlar ve rotlarn belirleyeceklerini ifade eden Demirta, öyle devam etti:

KÜLTÜR VE NANç DESTNASYON

Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinde deiimin yaandn, turizm ve seyahat konularnn konuulduunu yanstmalyz. Turizm sektörü önemlidir. Turizm sektörü dier sektörleri de etkileyebilecek bir potansiyele sahiptir. Bölgemizdeki kültürel eserleri dünyaya tantmamz gerekiyor.

llerin tantmnda festivallerin önemine deinen Demirta, ulusal anlamda illerin tantm günlerine katlmasnn önemli olduunu ve gerçekletirilecek aktivitelerin illerin kaynamasnda büyük etki yaratacan kaydetti.

Toplantya, Dicle Kalknma Ajans Genel Sekreteri Ahmet Alanl, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, Mardin l Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, anlurfa l Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslan, Diyarbakr l Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Türkiye Turizm Tantm ve Gelitirme Ajans (TGA) Güneydou Anadolu Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Selda çiçek Veske, TURSAB Güneydou Bölgesel Yürütme Kurulu Bakan Mehmet Akyl, Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardmcs Doç. Dr. Serhat Harman, anlurfa Bölgesel Rehberler Odas Genel Sekreteri Merve Ofluolu, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakan Ali çelik, Mardin Büyükehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal ler Daire Bakan Abdurrahman ahin ve kalknma ajanslarnn uzmanlar katld.

Ana Sayfaya Git