Önce Uçakla Seyahat!

TFF'den hakemlere: "Uçakla seyahat, karayolu ulaşımının çok zor olduğu iller için geçerli"

Haberler 29.01.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRdan Rizeye olumsuz hava koullar nedeniyle uçakla gönderilme istekleri Futbol Federasyonu tarafndan kabul edilmedii için karayolu ile gitmek zorunda kalan ve araçlar takla att için ölümden dönen hakemler, çayelispor - Serhat Ardahanspor Bölgesel Amatör Ligi maçn yönettikten sonra, TFFnin onayyla Diyarbakra uçakla dönmütü.

Geçen hafta meydana gelen olayn medyaya yansmas üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu, yaklak bin Bölgesel Amatör Ligi hakem ve gözlemcilerine bir yaz göndererek, BAL müsabakalar ile ilgili uçakla seyahat izninin genel bir uygulama olmayp, karayolu ile ulamn çok zor olduu iller için geçerli olduunu bildirdi.

DYARBAKIR-Türkiye Futbol Federasyonu, hakemlere uçakla seyhat, karayolu ulamnh çok zor olduu iller için geçerli olduunu açklad.

Rizenin çayeli ilçesinde 21 Ocak günü oynanan çayelispor - Serhat Ardahanspor Bölgesel Amatör Ligi (BAL) maçn yönetmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu tarafndan Diyarbakr bölgesi hakemleri Abdullahtif Ayhan, Recep lker Kor, brahim Aksoy ve Ula çelike görev verildi. Hava ve yol durumunu aratran hakemler, havann kar yal ve yollarn buzlu olmasndan dolay Futbol Federasyonuna e-mail göndererek, Rizeye uçak ile gitmek istediklerini bildirdi. Federasyonun olumsuz yant vermesi üzerine hakemler bir kez daha 600 kilometrelik yolun hava koullarn detayl anlatan ve yönetmelik gerei 500 kilometreden uzak mesafelere uçak ile gidilmesi gerektiini hatrlatan bir mail daha gönderdi. Bu maile de olumsuz yant alan hakemlerin, Federasyon yetkilisi tarafndan Bölgesel Maç Atama Sorumlusu ve Diyarbakr l Hakem Kurulu Bakan brahim Bozana ikayet edildii ileri sürüldü. Bozann da uçakla gidemeyeceklerini bildirildii hakemler maça karayolu ile gitmeye karar verdi.

KAZADAN SONRA UçAKLA GÖNDERLDLER

Diyarbakrdan Rizeye gitmek için hazrlanan ekipten, 4üncü hakem Ula çelik, ailesinin kötü hava koullar nedeniyle karayolu ile Rizeye gitmesini istememesi üzerine maça gitmekten vazgeçti ve yerine Hakem Atama Komisyonu tarafndan Abdulkadir Kezer atand. Uçak bileti tahsis edilmemesi nedeniyle karayolunu kullanan hakemlerin arac, Rizeye 55 kilometre kala Ovit Da mevkiinde yolun sisli olmas ve görü mesafesinin 10 metrenin altna dümesi nedeniyle takla att. 9 saat süren yolculuktan sonra kaza yapp araçlar takla atan 4 hakem, geceyi hastanede geçirdi. Kaza sonucu ölümden dönen hakemler, tedavilerinin ardndan çayelispor - Serhat Ardahanspor maçn yönetti. Maç yöneten hakemler daha sonra uçak ile Diyarbakra gönderildi.

Hakemlerin kaza yaptktan sonra uçakla geri gönderilmesinin medyaya yansmas üzerine, Türkiye Futbol Federasyonundan Bölgesel Amatör Liginde görev yapan yaklak bin hakem ve gözlemciye bir yaz gönderildi. Hakem leri Uzman Yardmcs Ramazan Ylmaz imzasyla gönderilen BAL uçak seyahat onay konulu yazda, Bölgesel Amatör Lig müsabakalarnda uçakla seyahat taleplerinin Perembe günü saat 11:00 kadar ramazanyilmaz@tff.org adresine gönderilmesi gerektii belirtilerek u ifadelere yer verildi;

BAL müsabakalar ile ilgili uçakla seyahat izni genel bir uygulama olmayp, karayolu ile ulamn çOK ZOR olduu iller için geçerlidir.

Ana Sayfaya Git