Onlar kar kaplanları

Kış aylarının çetin geçtiği illerden Muş'ta, karla mücadele ekipleri 3 ay boyunca yüksek rakımlı, dik yamaçlı bölgelerde kapanan yolları açık tutabilmek için çaba gösterdi.

Haberler 27.03.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sorumluluk alanlarndaki 3 bin kilometrelik yol anda çalma yürüten karla mücadele ekipleri, kar kalnlnn yer yer 10 metreye ulat bölgelerde ç tehlikesine ve zorlu corafyaya ramen köy yollarn açarak vatandalar kar esaretinden kurtard.

Açtklar yollarn youn kar ve tipi nedeniyle tekrar kapanmas nedeniyle baz bölgelerde defalarca karla mücadele çalmas yürüten ekipler, 3 ayda kilometrelerce yolu kardan temizledi.

Köylerde mahsur kalan hastalar almaya giden salk görevlilerinin de yardmna koan ekipler, bu sürede yollar açarak 79 vakann hastanelere ulamasn salad.

Kn kimsenin kalmad merkeze 65 kilometre uzaklktaki Cevizlidere köy yolunda karla mücadele çalmalarn sürdüren ekipler, 12 kilometrelik yolu 10 günde açabildi.

- 58 i makinesi ve 85 personelle çaltk

l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, AA muhabirine yapt açklamada, kentteki 365 köy yolunda 3 ay boyunca karla mücadele çalmas yürüttüklerini söyledi.

Sorumluluk alanlarnda 3 bin kilometre yol ann bulunduunu ifade eden Yentür, unlar kaydetti:

l Özel daresi olarak 58 i makinesi ve 85 personelle karla mücadele çalmas yaptk. 79 vakaya 112 Acil Salk ekipleriyle müdahale ettik. Bu yl çetin geçen k nedeniyle youn bir sezon geçirdik. Zaman zaman frtna ve tipi nedeniyle sknt yaadmz durumlar oldu. Bu süreçte vatandalar gitmesi gereken yerlere ulatrdk. Kar bizim için bir külfetti ama kabul edelim ki corafyamz ve ilimiz için bir nimet. Bunlar su alt kaynaklarna kararak çiftimize bereket olarak dönecek. nsan yaamnn olduu her yerde karla mücadelemiz oldu.

Devletini verdii imkanlar vatandaa hizmet olarak sunduklarn vurgulayan Yentür, öyle devam etti:

Zaman zaman i makinesi operatörünün 20 saat aralksz çalt oluyordu. Görev sahamzdan dolay hiçbir insann burnunun kanamamas bizim için bir övünç kaynadr. Bu yl yüksek yerlerde kar ve tipi nedeniyle yer yer 8-10 metreye ulaan karla yolumuzun kapand oldu. Ama biz bunlar geçtik, yollar açtk gönülleri birletirdik. Sosyal bir devlet olma anlayyla vatandamza bu hizmeti vermek zorundayz.

makinesi operatörü Celal Tümer de bu yl kn çetin geçtiini, yollar açk tutmak için tüm zorluklara ramen gece gündüz çaltklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git