Önüne çıkan her şeyi yuttu

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasıyla bazı evler tahliye edildi.

Haberler 10.10.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hatayn Belen ilçesine bal Sarmaz Mahallesinde ormanlk alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çkan yangn evlere sçrad. Baz evler tahliye edilirken, 2 ev ve 3 otomobil yanarak zarar gördü. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor ancak rüzgar nedeniyle yangn kontrol altna almakta güçlük çekiyorlar. Öte yandan, bölgede 50 arazöz, 20 su tank, 2 uçak, 2 helikopter, 300 personel ve 3 dozer ile yangna müdahale ediliyor.

BAKAN PAKDEMRL ZARARI AçIKLADI

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli yangn ile ilgili, (Hataydaki orman yangn) u an yangn Nergizlik ve Klak köyleri istikametine doru ilerliyor, bu köylerin tahliyesini istedik. iddetli rüzgar sebebiyle hava müdahalesi yaplamyor ya da saatler itibaryla çok kstl yaplabiliyor. Meskun mahalde, evlerde, i yerlerinde ve araçlarda maalesef zararlar olutu. ifadelerini kulland.

Belen ilçesinin krsal Sarmaz Mahallesi TOK ve ssume bölgeleri arasndaki yerleim yerine yakn bir bölgede saat 10.00 sralarnda yangn çkt. Trafonun patlamas sonucu çkt belirtilen yangn, alevlerin de etkisiyle yayld. hbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüü ekipleri alevlere karadan, yangn söndürme helikopteri ve uçakla da havadan müdahale etti. iddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahalede zaman zaman güçlük yaand belirtildi.

ALEVLER YERLEM YERLERN TEHDT EDYOR

Yangna rüzgar nedeniyle havadan müdahale edilemiyor. Alevler, rüzgarn da etkisiyle Belen ilçesinin Sarmaz Mahallesi, Arsuz ilçesinin Nardüzü Mahallesi ve skenderun ilçesine bal smet nönün Mahallesini tehdit etmeye balad.

EVLERE VE BR FABRKAYA SIçRADI

Sarmaz Mahallesinde polis ekipleri, baz evlerin boaltlmas ve araçlarn kaldrlmas için anonslar yapt. Evlerini terk eden ve araçlarna binen vatandalar, bölgeden uzaklat. Alevler bu mahalledeki baz ev ve i yerleriyle Arsuz ilçesi Nardüzü Mahallesindeki bir fabrikaya sçrad. Yerleim yerlerindeki yangnlara da ekipler müdahale etti.Yangn srasnda dumandan etkilenenlere ise salk ekipleri tarafndan müdahalede bulunuldu.

VALLK: çALIMALAR DEVAM EDYOR

Hatay Valilii, yangnla ilgili açklama yapt. Yangn söndürme çalmalarnn devam ettii belirtilen açklamada, öyle denildi:

9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sralarnda skenderun ve Belen lçelerimiz arasnda bulunan Sarmaz Mahallesi TOK ve ssume bölgesi arasndaki yerleim yerlerine yakn ormanlk alanda trafo patlamas sonucu meydana gelen orman yangnna uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafndan yaplmakta olup, iddetli rüzgarlarnda etkisi ile büyüyen yangn kontrol altna alma çalmalar devam etmektedir. Risk altndaki yerleim yerlerinde tahliye ilemleri balatlmtr. iddetli rüzgrn etkisiyle havadan müdahalede zorluklar çekilen yangn, en ksa sürede kontrol altna almak için yangn söndürme çalmalar hzla devam etmektedir. Valiliimiz tarafndan gelimeler hakknda kamuoyuna bilgi verilecektir.

VAL DOAN NCELEMELERDE BULUNDU

Hatay Valisi Rahmi Doan, bölgeye gelerek yangnda zarar gören i yerlerinde incelemelerde bulundu. Yangn söndürme çalmalarnn sürdüü bildirildi.

SABOTAJ OLABLR

Söndürme çalmalaryla ilgili NTVye konuan Belen lçesi Belediye Bakan brahim Gül ilçenin tahliye ilemlerinin devam ettiini açklad. Gül Yangnn kayna olarak trafo diye düünüldü. Ancak yangnn farkl farkl alanlarda çkmas sabotaj ihtimalini aklmza getirdi. Yeni gelen bir bilgiye göre Belen ilçesine snr olan Arsuz ilçemizde de yangn çkm. Bu da sabotaj ihtimalini güçlendiriyor dedi.

Ana Sayfaya Git