Onunla yaşamak istemiyorum!

Batman'da eşi tarafından bıçaklanan kadının tedavisi sürüyor

Haberler 09.04.2022 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda boanma aamasndaki ei Devran Ergünün bçakl saldrs sonucu yaralanan 24 yandaki Sevda Ergünün tedavisi devam ediyor.

Batmanda 2 Nisanda boanma aamasndaki ei tarafndan bçakl saldrya urayan ve tedavisi Batman Eitim Aratrma Hastanesinde süren 1 çocuk annesi Sevda Ergün (24), yaadklarn AA muhabirine anlatt.

Ergün, einden iddet görünce boanmak istediini, yapt bavuru neticesinde kocas Devran Ergüne (31) uzaklatrma cezas verildiini söyledi.

2 Nisanda çocuunu almak için eiyle görütüünü, einin tenha bir yere çararak, bir apartmana kendisini zorla sokmak istediini anmsatan Ergün, direnince einin bçakl saldrsna uradn belirtti.

Yaad iddet olaylarnn ardndan boanmaya karar verdiini ve ailesinin yanna yerletiini aktaran Ergün, einin sürekli ölümle tehdit ettiini aktard.

Ergün, öyle konutu:

Olay günü çocuumuzla görü günüydü. ki haftada bir olumun babas ile görüme hakk vard. Sabah rutin bir ekilde teslim ettim. Akam üstü beni arad, çocuu getirdiini ve teslim etmek istediini söyledi. Ben de kapya getirmesini söyledim. Sürekli beni bir yerlere çekme çabas içerisindeydi. Beni zorla bir apartmana sokmaya çalt. Bir anlk boluumdan faydaland. Arka cebinden bça çkarp kalbime saplamas bir oldu. Bçak darbelerinin 5i kalbime, dierleri de kollara isabet etti.

Hastanede yeniden hayata döndüünü dile getiren Ergün, konumasn öyle sürdürdü:

Bundan sonraki süreçte ikinci hayatm yaamak istiyorum. Ölümden döndüm. Bir çocuum var. Daha 2.5 yanda. Onunla huzurlu bir ekilde yaamak istiyorum. Ensemde birinin nefesi olsun istemiyorum. çünkü darda olduu her an bizim için tehlike demek. Yarn kafama skmayacandan nasl emin olabilirim. Güvenli ve huzurlu bir ekilde evladmla yaamak istiyorum. Olaydan sonra tutukland. Onun hak ettii cezay almasn, adaletin salanmasn istiyorum.

Kendisi gibi iddet gören kadnlara da seslenen Ergün, lk yediim tokadn son yediim bçak darbesinden bir fark yokmu. Ben bunu anladm. lki insann gururunu sonuncusu ise insann cann yaralyor. Kadnlarmz bunu hiçbir zaman unutmasnlar ilkinde konumadmz için sonuncusunu yayoruz. ifadelerini kulland.

Ergünün gönüllü avukatln üstlenen Selma Yldrm da hukuki olarak bütün admlar attklarn aktard.

Öncelikle yaam mücadelesinde hayatta kalabilmesi için yannda olacamzn teminatn verdik. Gönüllü destekçisiyiz bu konuda. Daha sonra kendisini bu hale getiren, öldürmeye kalkan einin yarglanmas, yarglanma sürecinde tutuklu kalmas ve en ar cezay almas için Ergünün yannda olacaz. ifadelerini kullanan Yldrm, hukuki olarak olayn takipçisi olacaklarn kaydetti.

OLAY

Batmanda bir süredir ayr yaayan ve boanma aamasnda olan çift arasnda Meydan Mahallesi emsiye Sokakta tartma çkm, tartmann büyümesi üzerine Devran Ergün tarafndan bçakla ar yaralanan Sevda Ergün, Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlmt.

Olayn ardndan kaçan ve polis tarafndan yakalanan zanl, çkarld hakimlikçe tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git