Örgüt üyelerinin evlerine baskın yapıp, yatak odalarını aramış

FETÖ’nün kozmik mahrem imamı Yasin Ugan’ın örgüt üyelerinin evlerine baskınlar yaparak, yatak odaları da dahil aradığı, onları örgütle ilişkilendirebilecek en küçük detayları bile üst düzey yönetime rapor ettiği öğrenildi. Yasin Ugan’ın ortaokul döneminden itibaren örgüt tarafından özel olarak eğitildiği, hayatı boyunca başka hiçbir işte çalışmadığı, “profesyonel mahrem abi” olduğu belirlendi.

Haberler 21.01.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün kozmik mahrem imam Yasin Ugann örgüt üyelerinin evlerine baskn yaparak, yatak odalar da dahil arad, onlar örgüt ile ilikilendirebilecek en küçük detaylar dahi üst yönetime rapor ettii örenildi. Ugann ortaokul yalarndan itibaren örgüt tarafndan özel olarak eitilen imamlardan olduu, hayat boyunca baka hiçbir i yapmad kaydedildi. Ugann örgüt içinde profesyonel mahrem abi olduu belirtildi. Ankara 34. Ar Ceza Mahkemesinde yargland davada, Silahl terör örgütüne üye olmak ve Casusluk suçlarndan toplam 39 yl 10 ay hapis cezasna çarptrlan FETÖ kozmik imam Yasin Ugann, Pensilvanyadan ald talimatla mahrem yaplanmann arama tarama mesulü olduu tespit edildi.

MAHREM YAPININ YATAK ODALARINI ARIYORDU

Örgütün mahrem yaplanmasnda görevli itirafçlarn ifadelerinde, kozmik imam Yasin Ugann arama tarama sorumlusu olarak evlerine baskn yaptn anlattklar örenildi. Mahrem yaplanma üyelerinin evlerine ve iyerlerine habersiz ziyaretler gerçekletiren FETÖcü Ugann, yatak odalar da dahil, evlerinin her yerini arad, bu kiileri örgütle ilikilendirebilecek en küçük detaylar bile üst düzey yönetime rapor ettii belirlendi.

PROFESYONEL MAHREM AB

Örgüt adna 26 yl faaliyet yürüttüü tespit edilen Yasin Ugann, örgüte ballk seviyesinin en üst seviyede olmas nedeniyle, FETÖ eleba Fetullah Gülenin talimatyla finans, sosyal medya, üst düzey dinlemeler gibi kritik alanlarda görevlendirildii örenildi. Ortaokul yalarndan itibaren örgüt tarafndan özel olarak eitilen Ugann, hayat boyunca baka hiçbir ite çalmad, Profesyonel mahrem abi olduu belirtildi. Tüm hayatn örgüte adayan kozmik imam Yasin Ugann, kendisine verilen görevleri sorgusuz yerine getirdii örenildi. Ugann abisi Y.U. ve ei S.U.nun da örgüte ball en yüksek örgüt üyeleri arasnda olduu belirtildi.

KOZMK MAM OLDUUNU TRAF ETT

Ugann 1993 ylnda, Konyada bir dershanede çalan öretmenleri araclyla örgüte katld, 19 yl sonra Adanadaki MT mahrem yaplanmasna öretmen olarak görevlendirildii tespit edildi. Ugana 2013 ylnda örgütün kozmik ofis yöneticisi olarak devletin istihbari bilgilerini ele geçirme görevi verildii belirlendi. FETÖnün 15 Temmuz darbe giriiminden sonra 3 yl boyunca gaybubet evinde saklanan Ugan, 2019 ylnda yakaland. Ugan, Ankara çukurambardaki rezidansta kurulan ofiste, yasa d yöntemlerle ayn anda 14 kiiyi dinleyebildiklerini itiraf etti.

Ana Sayfaya Git