Örgüte bağlı sitelere erişim engeli

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği, BTK'nin itirazı üzerine, aralarında PKK ile bağlantılı olanların da bulunduğu 117 internet sitesi ve sosyal medya hesabına erişim engelinin devamına karar verdi

Haberler 31.10.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gölba Sulh Ceza Hakimlii, Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunun (BTK) itiraz üzerine, aralarnda terör örgütü PKK ile balantl olanlarn da bulunduu 117 internet sitesi ve sosyal medya hesabna eriim engelinin devamn kararlatrd.

Gölba Sulh Ceza Hakimlii, Anayasa Mahkemesinin sendika.org adl site için bireysel bavuruda verdii ihlal kararnn ardndan yeniden yapt yarglamada 118 internet sitesi ve sosyal medya hesabna eriim engelini kaldrm, karara BTK tarafndan itiraz edilmiti.

Kurumun itiraznda hakimin Anayasa Mahkemesi kararna konu edilmeyen adresler yönünden yeniden deerlendirme yapmasnn mümkün olmad belirtilerek, unlar kaydedilmiti:

ERM ENGEL DEVAM EDECEK

Zira söz konusu karara konu internet adreslerinin her biri birbirinden farkl nitelikte içerikler barndrabilmektedir. Anayasa Mahkemesi bavurusuna konu internet adresi bir haber sitesi olarak nitelendirilip ifade ve basn özgürlüü kapsamnda incelenirken dorudan terör örgütünün sözcülüünü ve propagandasn yapan, hakimliin itiraza konu kararnn gerekçesinde yer ald hali ile sayfalarn genel özelliinin terör örgütünün iddet eylemlerini öven, destekleyen ve hakllatran açklamalarn paylald eklinde tanmlanan internet sitelerinin ayn kategoride deerlendirilmesi ve Anayasa Mahkemesi kararndan faydalandrlmalar gerektii yönündeki görü ve deerlendirmenin usul ve yasaya aykr olduu aikardr.

Edinilen bilgiye göre, itiraz deerlendiren Gölba Sulh Ceza Hakimlii, Anayasa Mahkemesinin ihlal karar verdii sendika.org dndaki sitelerle sosyal medya hesaplarna eriim engelinin devamna hükmetti.

Eriim engelinin devamna karar verilen internet siteleri arasnda www.pkkonline.com, www.pkkonline.net, www.pkkonline.wordpress.com gibi terör örgütüne ait siteler ve sosyal medya hesaplar bulunuyor.

ERM ENGEL SÜREC

Telekomünikasyon letiim Bakanlnn 2015te aralarnda sendika.orgun da bulunduu 118 internet sitesi ve sosyal medya hesabna eriimin engellenmesi karar Gölba Sulh Ceza Hakimliince onaylanmt. Eriim engellerine yönelik itirazlar da Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliince reddedilmiti.

Mahkemelerin bu kararlarnn ardndan sendika.org için Anayasa Mahkemesine bireysel bavuruda bulunulmutu. Yüksek Mahkeme, 11 Martta basn ve ifade özgürlüünün ihlal edildiine hükmetmi, sendika.org adl site için 6 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar vermiti.

Ana Sayfaya Git