Örgüte eleman kazandırıyorlar

Aktif faaliyet gösteren ve örgüte yeni eleman kazandıran FETÖ'cülere darbe

Haberler 27.03.2020 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruturma kapsamnda, alveri merkezlerinde toplandklar, yüz yüze görütükleri, herhangi bir iletiim arac kullanmadklar, cezaevinde olan örgüt mensuplarna ve ailelerine maddi destek saladklar, örgüte yeni eleman kazandrdklar tespit edilen 10 üpheli tutukland.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ soruturmas kapsamnda, stanbul MT Bölge Bakanl ve stanbul Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce, örgüt mensuplarnn moral ve motivasyonlarn yüksek tutmak, yeniden etkin konuma getirmek, cezaevindeki üyelerine ve ailelerine maddi destek salamak amacyla faaliyet yürüten örgüt üyelerine yönelik çalmalarda, Bahçelievler, Bayrampaa ve Üsküdarda 8i kadn 10 üpheli gözaltna alnd.

Aratrma ve takip sonucunda, üphelilerin, aktif olarak örgüt toplantlar düzenledikleri, deifre olmamak için görümelerini alveri merkezlerinde yaptklar, yüz yüze görütükleri, herhangi bir iletiim arac kullanmadklar, bu faaliyetleri kapsamnda topladklar paralar cezaevindeki örgüt mensuplarna ve ailelerine verdikleri, örgüte eleman kazandrma çalmalar yürüttükleri tespit edildi.

Örgütün gaybubet evlerinde yakalanan ve haklarnda yakalama karar bulunan üphelilerden 3ünün ByLock kullancs olduu belirlendi.

üphelilerin üst ve ev aramalarnda, 2 adet F serisi 1 ABD dolar ile çok sayda dijital materyal, ambalajndan çkartlmam cep telefonlar ve örgütsel doküman ele geçirilirken, dijital materyallerin incelenmesi sonucunda soruturma geniletildi.

- Balkondan aaya dijital materyalleri attlar

Soruturma kapsamnda düzenlenen ikinci operasyonda, 5 üpheli daha gözaltna alnd. Bu üphelilerin de terör örgütünün ifreli haberleme uygulamas ByLock kullancs olduklar tespit edildi.

Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, operasyon düzenledikleri ikametteki üphelilerin, panik halinde balkondan aa attklar dijital materyallere de el koydu.

Aramalarda, her örgüt evinde en az bir örgüt hatt ve telefonu bulunurken, dijital inceleme sonucunda, yabanc ülke uyruklu numaralar ile Signal isimli programdan aralarnda bahar beklerken eklinde örgüt üyelerini motive edecek ve örgüte kazandrlacak olan, aileleri örgütle iltisakl üniversite örencilerinin de yer ald iletiim gruplarnn kurulduu ve örenci isimlerinin kodlayarak verildii anlald.

Yaplan ev aramalarnda, yabanc kiiler adna çkartlm ve örgüt içi haberlemede kullanld deerlendirilen 5 sim kart ve 5 cep telefonuna el konuldu.

Yine ayn dosya kapsamnda yakalanan ve birden fazla GSM bayisi olan üpheli V.Dnin, aktif olarak örgütte yer ald ve maddi destek salad tespit edilirken, operasyonda yakalanan dier kiilerin kullandklar operasyonel sahte GSM hatlarnn bu bayiden çkartld tespit edildi.

Soruturma kapsamnda, yakalanan üpheliler ve elde edilen yeni deliller dorultusunda, örgüt ile irtibat olduu ve aralarnda aktif görevde olduu tespit edilen 1 kadn polis memuru ile kadn yaplanmasndan sorumlu kiilerin bulunduu 28 üpheli gözaltna alnd. Bu arada gözaltna alnan ahslardan E.Kye örgüt mensuplarnn sosyal medya hesaplar üzerinden hashtag açarak destek olduklar dikkati çekti.

Soruturmay yürüten savclk, tüm üphelileri silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmas talebiyle hakimlie sevk etti.

stanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimlii, aralarnda örgüt içerisinde kod isimler kullanlarak BTM (bölge talebe mesulü), BBTM (büyük bölge talebe mesulü), örgü içi evlilikleri organize eden izdivaçç, sohbetleri organize eden örgüt ablas gibi örgüt içi tabirlerle nitelendirilen ve halen aktif olarak faaliyet gösteren polis memurunun da aralarnda bulunduu 10 üpheliyi tutuklad. Hakimlik, dier 18 üpheliyi ise haklarnda adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest brakt.

Bu arada, soruturma kapsamnda tutuklanan V.Dnin kardei O.D ise firari olarak aranyor.

Ana Sayfaya Git