Orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin hikayeleri hüzünlendirdi

Antalya'nın Akseki ilçesinde evinin çevresini saran yangını söndürmek isterken hayatını kaybeden 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel'den geriye türkü söylediği görüntüler ve fotoğrafları kaldı

Haberler 05.08.2021 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalya ve Muladaki orman yangnlarnda hayatn kaybeden 2si orman içisi 8 kiiden geriye hüzünlü hikayeleri kald.

Antalyann Manavgat ilçesinde 28 Temmuzda, Mulann Marmaris ilçesinde 29 Temmuzda farkl noktalarda yangn çkt. Yangnlarda Antalyada 7, Mulada ise 1 kii hayatn kaybetti.

Yangnda hayatn kaybedenlerden geriye duygulandran hikayeleri kald.

82 YAINDA EVN SARAN YANGINI SÖNDÜRMEYE çALIIRKEN YAAMINI YTRD

Yangnlardaki ilk ölüm haberi, Antalyann Akseki ilçesindeki orman yangnndan geldi.

Kepezbeleni Mahallesinde 82 yandaki Hasan Ali Yüksel, evinin çevresini saran yangn söndürmek isterken duman zehirlenmesi nedeniyle hayatn kaybetti.

Hasan Ali Yükselden geriye türkü söyledii görüntüler ve fotoraflar kald.

ALEVLERDEN KAçMAK çN EVLERNE SIINMILAR

Manavgattaki orman yangnna Deirmenli Mahallesi Deliolanl mevkisindeki evlerinde yakalanan Osman (55) ve ehri Karda (50) çifti hayatn kaybetti. Alevlerin evlerinin etrafn sarmasyla önce koyunlarn kurtarmaya çalan çift, ardndan evlerine girerek yangndan kurtulmaya çalt. çiftin cansz bedeni evde bulundu.

EHT ORMAN çLERNN GERYE ALEVLERLE MÜCADELEDEK SON GÖRÜNTÜLER KALDI

Manavgat ilçesi Gebece Mahallesindeki Beloluk mevkisindeki orman yangnn söndürme çalmalar srasnda arazözün yanmas üzerine zmir Bergama Orman letme Müdürlüünden Erdal Tovka ve Manisa Akhisar Orman letme Müdürlüünden Yaar Cinba ehit oldu.

ehit içi Tovka, babas Halil Tovka ile yapt son telefon görümesinde Yangn devam ediyor fazla konuamayacam, biraz sonra konualm. Anneme selam söyle. dedi.

ehit içi Yaar Cinban enitesi Niyazi Üstünda ise ine akt. Her göreve koard. Bana Vatan için canm veririm demiti. ifadesini kulland.

ehit orman içilerinden geriye alevlerle mücadeledeki son görüntüleri kald.

KÖPEKLER GÜNLERCE EVN ÖNÜNDE BEKLED

Manavgatn Kalemler Mahallesinde 34 evin yanmasna neden olan orman yangnnda Fahri Yiitokur ve Alman ei Andreann cansz bedeni zeytinlikte bulundu.

çiftin besledikleri köpek, yaral olmasna ramen günlerce evinin önünden ayrlmad.

çocukluk yalardan itibaren tantklar örenilen çiftin 17 yl önce Türkiyeye tandklar, 5 yl Marmariste yaadktan sonra huzurlu bir hayat için Kalemler Mahallesine yerletikleri örenildi.

YANGIN SÖNDÜRME EKPLERNE SU VE AYRAN TAIYORDU

Mulann Marmaris ilçesindeki Armutalan Mahallesi irinyer mevkisinde kaza yapnca alevlerin arasnda kalarak hayatn kaybeden 25 yandaki ahin Akdemir hayatn kaybetti.

Akdemirin daha önceki yangnlar söndüren ekibe de su ve ayran tad ortaya çkmt. ahin Akdemirin sosyal medya hesabndan paylat görüntülerde, Su tamaya devam. Yangnclara su tayacaz yine. Allah hayrlarmz kabul eylesin. sözleri dikkati çekiyor. Ortaya çkan ikinci görüntüsünde ise yüzünde isler bulunan Akdemir, Yangn hala devam ediyor, biz su tayoruz hala. ifadesini kullanyor.

Baba Ali Akdemir, yapt açklamada, olunun hayrsever, yiit birisi olduunu söyledi.

Olunun ekibe su ve ayran götürmeye gittiini belirten Akdemir, Fedakard, vatan için her eyi severek yapyordu. Dünkü yangnn söndürülmesine katk yapmak için gitmiti. Orada ehit oldu. Merttir, öyle hiç ylmazd. Ölüme kadar giderim baba, ormanlar, hayvanlar yanyor, insanlar rezil oluyor. Ben vatanm için varm demiti ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git