Örnek insanlık!

Şanlıurfa'da ‘kuşların babası' olarak bilinen yaşlı adam, 27 yıldır çöpten topladığı ekmek parçalarıyla kuşları besliyor.

Haberler 23.03.2020 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Haliliye ilçesine bal Devteti Mahallesinde yaayan Mahmut Eren (85), aç kalan yüzlerce kua 27 yldr sahip çkyor. Kulara olan ilgisinden kendisine kularn babas denilen Eren, sabahn erken saatlerinde çöp kutularndan toplad ekmek parçalarn kularn bulunduu alana götürüyor. Kanat çrparak sevgi gösterisinde bulunan kular, yere konan ekmek krntlarn alp yiyor.

KULARIN BABASI DYORLAR

Sabahn erken saatlerinde toplad ekmek parçalarn kulara götürdüünü belirten Mahmut Eren, 27 yldr kulara yem veriyorum. Sabah akam nerede ekmek, buday bulsam alp kulara veriyorum. Elimdeki buday kular gelip yiyor. Yllardr kulara yem verdiim için almlar artk. Ekmekleri ufak parçalara ayrdktan sonra kular gelip ekmek parçalarn alyor. Günde ortalama 5-10luk ekmek kular için brakyorum. nsanlar benim kulara ekmek verdiimi biliyor, ekmek parçalarn evime kadar getiriyorlar. Bana kularn babas diyorlar. Sabah erken saatlerde kular buraya çok geliyor. Allah merhamet etmeyene efaat göstermez, ekmee hürmet etmeyenden efaat beklenmez. Buradaki esnaf beni kularn babas olarak görüyor. Kular beni tanyor dedi.

Vatanda Hüseyin Yavuz da, çöpe atlacana ekmeklerin kulara verilmesinin güzel bir davran olduu belirterek, kularn babas olarak tannan vatandaa teekkür etti.

HEM KULAR HEM DE DER HAYVANLAR BESLENYOR

Ekmein israf edilmemesi gerektiini dile getiren vatanda Mahmut ahin ise, Allah bizlere efaat ediyor. Biz nankör bir kuluz. Ben de eim de fazla ekmekleri ve çöpte olan ekmekleri getirip buradaki kargalara veriyoruz. Vicdan, merhameti olan herkesten Allah raz olsun. Baz insanlar yerdeki ekmekleri gördüü halde kaldrmyor. Allahtan korksunlar. Ekmek krntlarndan karncalar ve dier hayvanlar da faydalanyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git