Ortak hedef güçlü Türkiye

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gelişmelerin vermiş olduğu imkanlardan istifade ederek bölgenin kilit noktası olan Türkiye'yi çok daha güçlü bir hale getirmek istediklerini söyledi.

Haberler 05.07.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurtulmu, l Özel daresi Konferans Salonunda düzenlenen Sivil Toplum Kuruluu Temsilcileriyle Toplant programnda, Teke Yöresinin en güzel kentlerinden biri olan Burdurun her açdan gelimesi ve kalknmasn hep birlikte gerçekletireceklerini belirtti.

Türkiyenin sradan bir ülke olmadn vurgulayan Kurtulmu, Türkiyede 84 milyon her vatandan ortak bir hedefi olmas gerekiyor. Hepimizin ortak hedefi, yeniden güçlü, büyük Türkiyeyi kurmak olmal. Her alanda sanayisiyle, ekonomisiyle, tarmyla, ticaretiyle, eitimiyle, salyla ve kültürüyle bizim çok güçlü bir ülke olma zorunluluumuz var. dedi.

çinde bulunulan corafyann güçlü, ayaklar yere basan, halkyla bütünlemi devlet yönetimine sahip bir Türkiyeyi kurmay zorunlu kldna iaret eden Kurtulmu, yeniden güçlü ve büyük Türkiyenin balangç noktasnn ehirler olduunu dile getirdi.

Kurtulmu, tek tek ehirlerin güçlü olmasyla Türkiyenin güçlü olacan vurgulad.ki önemli sürecin içinden geçildiini anlatan Kurtulmu, öyle konutu:

Bunlarda birisi küresel salgn, insanlk tarihinin son birkaç asrdr karlam olduu en önemli sorunlardan birisi. Bu sadece insan kayplar bakmndan deil, ayn zamanda salgnda karmza çkan yeni bir dünya varlndan dolay da tarihsel bir öneme sahip. Artk hiçbir ey salgndan öncesi gibi olmayacak, her ey deimekte, her ey daha köklü bir ekilde geliecek. Örnein üniversiteler uzun bir süredir uzaktan eitim yaptlar, dünyann birçok yerindeki hükümetler toplantlarn çevrim içi yapmak zorunda kald. Velhasl siyasetten ekonomiye, ticaretten üretim ekillerine kadar her eyin köklü bir ekilde deitii bir dönemden geçiyoruz.

-Türkiye insan birikimiyle dönüüme hazr

Bu deiimin daha da artacana dikkati çeken Kurtulmu, salgn sürecinde birçok esnaf ve sanatkarn hükümetin büyük desteklerine ramen eskisine göre zor günler geçirirken, baz sektörlerin ise olaanüstü yüksek ticaret hacmine ulatn kaydetti.

Salgn sonrasnda geliecek dünyann bütün bu ekonomik siyasal yaplanmasnda etkin bir ekilde yer alanlarn bundan sonra çok daha güçlü olacan belirten Kurtulmu, Türkiyenin i insanlarnn, sivil toplum kurulularnn ve insan birikiminin böyle bir dönüüme hazr olduunu görüyoruz. ifadesini kulland.

Kurtulmu, gelecek döneme ilikin tedbirleri dikkatli bir ekilde alarak yollarna devam edeceklerini bildirdi.

kinci olarak ise salgn olmasayd bile dünya ekonomisinde, üretiminde ve siyasetinde çok önemli deiimlerin olduu bir sürece girildiine deinen Kurtulmu, çin Halk Cumhuriyetinin uyuyan bir dev olarak uyandn ve dünya ticaretini yönlendiren bir ülke haline geldiini söyledi.

çinin Asyann üretiminin kara yoluyla Kafkaslar ve Türkiye üzerinden Avrupaya, deniz yoluyla da dünyaya piyasasna çkarmak için bir arayn içine girdiini aktaran Kurtulmu, bunun dünyadaki dengeleri deitiren önemli bir gelime olduunu anlatt.

-Türkiye bölgenin kilit noktas

Kurtulmu, dünyadaki yeni gelimelerin odak noktas ve kilit tann Türkiye olduunu ifade etti.

Türkiyenin bir kez daha tarihi bir frsat yakaladna iaret eden Kurtulmu, Üzerimize düen tarihin, zamann, gelimelerin bize vermi olduu bu imkanlardan istifade ederek bu bölgenin kilit noktas olan Türkiyeyi çok daha güçlü bir hale getirebilmek. diye konutu.

Salgn artlarna ramen Türkiyenin ne kadar büyük admlar attn gördüklerini dile getiren Kurtulmu, Türkiyenin bu dönemde Dou Akdenizde petrol ve doalgaz arama faaliyetlerinden vazgeçmediini hatrlatt.

Salgnn en ar seyrettii günlerde 45 günde sfrdan dünyann en iyi salgn hastanelerinin kurulduunu vurgulayan Kurtulmu, bunlarn güçlü ve büyük Türkiyenin alametifarikalarndan olduunu ifade etti.

Kurtulmu, toplamda 661 milyar liray bulan desteklerle esnaf ve sanatkarlarn tezgahlarnn dalmamasn salamaya, içine dütükleri zor günlerden çkmalarna yardmc olabilecek tedbirleri almaya gayret ettiklerini anlatt.

-Market yasas üzerinde konutuumuz, titiz bir ekilde çallan bir konu

Numan Kurtulmu, toplantda soru cevap bölümünde, sivil toplum kuruluu temsilcilerinin sorularn not aldktan sonra unlar söyledi:

Market yasas uzunca bir süre üzerinde konutuumuz, titiz bir ekilde çallan bir konu. Bu market yasasnda da haksz rekabetin önüne geçmeyi salamamz lazm. Gda tedarik zincirlerinin çok ciddi bir ekilde korunmasn da temin etmemiz gerekiyor. Hakkaniyetli, adaletli, üretici ve tüketici arasndaki o zinciri mümkün olduunca ksaltc ve marketlerin lehine bir takm avantajlar salamayacak ekilde düzenlemeler yaplmas konuuldu. Belli bir noktaya kadar geldi. nallah önümüzdeki dönemde bu yasann meclise geleceini ümit ediyorum. Hayvanclkta da önemli bir noktayz. Eksiklerimizi gidererek üretimi artracaz, baka çaremiz yok. Küçük iletmecilerimizin de tarm ve hayvanclktan para kazanabilecek hale gelmesini salayacaz. Tarm ve hayvanclkta bilimsel, Ar-Ge faaliyetlerini artrarak çok daha yüksek verim elde edebilecek iler yapmak önemli.

Ana Sayfaya Git