Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi

"Devletin gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin etme" ve "Anayasa'yı ihlal" suçlarından tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın aylık tutukluluk incelemesinde tahliye talebi reddedildi. Oy çokluğu ile alınan karara bir üye hakim, Kavala'nın tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi görüşünde olduğunu bildirerek, karşı oy kullandı.

Haberler 01.05.2021 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesince bugün yaplmas gereken tutukluluk incelemesi, tam kapanma tedbirleri kapsamnda dün durumal olarak yapld. Osman Kavala durumaya tutuklu bulunduu Silivri 1 Nolu Kapal Ceza nfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld. Durumada, Kavalann avukatlar lkan Koyuncu, Köksal Bayraktar ve Tolga Aytöre de hazr bulundu. Kavala ve avukatlar, tahliye karar verilmesini istedi.

TUTUKLULUK DEVAM

Mahkeme heyeti ise, suçun vasf ve nitelii, yarglamann geldii aama, müsnet suçlara ilikin kuvvetli suç üphesini gösterir somut delilleri bulunmas, yasada öngörülen cezann üst snr ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalaca gerekçeleriyle tahliye taleplerini reddederek, Kavalann tutukluluk halinin devamna karar verdi.

ÜYE HAKM KARI OY KULLANDI

Tutukluluun devam yönündeki karara, bir üye hakim kar oy kulland. Üye hakim kar oy gerekçesinde, Osman Kavala hakknda suç vasfn deime ihtimali, savunmasnn alnm olmas, delillerin büyük ölçüde toplanm olmas ve tutuklu kald süre dikkate alnarak adli kontrol tedbirleriyle yeterli ve etkin denetim salanabileceini belirtti. Kavala hakknda yurtdna çkamamak, iki gün en yakn polis merkezine müracaat etmek ve stanbulu terk etmemek eklindeki adli kontrol tedbirleriyle tahliye karar verilmesi görüünde olduunu kaydederek, çounluun görüüne uymadn bildirdi.

TÜM DAVALAR BRLETRLMT

Osman Kavala, stanbul 36. Ar Ceza Mahkemesinde FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimine ilikin Anayasay ihlal ve Devletin gizli kalmas gereken bilgileri, siyasal veya asker casusluk maksadyla temin etme suçlarndan yarglanrken mahkeme, davann istinaf mahkemesince beraat kararlar bozulan stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesindeki Gezi Park davas ile birletirilmesine karar vermiti.

Ana Sayfaya Git