Otel odasında bulundu!

Temizlik görevlileri, otel odasında buldukları 7 kilo tarihi altın parayı otel yönetimine teslim etti

Haberler 21.12.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada lüks bir otelin odasnda bulunan yaklak 7 kilogram tarihi altn para, polise teslim edildi.

Kent merkezinde yönetimi el deitiren 5 yldzl bir otel, geni kapsaml bakm ve onarmdan geçirildi.

Otelde temizlik görevlisi olarak çalan Yonca Közü ile brahim Sargc, temizlik yaptklar bir odann gardrobunun üst kenarna gizlenmi yaklak 7 kilogram arlnda tarihi altn paray fark etti ve durumu otel yönetimine bildirdi.

Otel yönetimi tarafndan yaplan detayl aratrmalara ramen paralarn kime ait olduu tespit edilemeyince, polise haber verildi.

Paralarn yaplan ilk incelemede 2 bin 280 adet olduu ve Britanya Merkez Bankas tarafndan 1926 ylnda basld anlald.

Polise teslim edilen paralar, detayl inceleme için anlurfa l Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

Paray bulan temizlikçilerden Yonca Közü, gazetecilere, ilk defa böylesi bir durumla karlatn söyledi.

Ne bulduklarn tam olarak anlamadklarn vurgulayan Közü, Bulduumuz eyin para m altn m olduunu tam olarak bilmiyordum. Odada detayl temizlik yaparken bulduk. Gardrobun üstünde en dipte gizlenmi halde bulduk. ndirdik ve müdürlerimize bilgi verdik. dedi.

- Tereddüt bile etmedik

Temizlikçilerden brahim Sargc da 5 yldr otelde asgari ücretle çaltn belirterek, Almak için tereddüt bile etmedik, direkt amirimizin yanna götürüp teslim ettik. Amirimiz de gereini yapt. Benim tahminim Suriye tarafndan getirildi, adam savatan kaçarken getirdi, buraya saklad ya gelemedi veya dönemedi. nsan bildii paray kolay kolay bir yerde brakmaz. Tabii ar bir paketti yaklak 7 kilo vard. diye konutu.

- Ödüllendireceiz

Otelin genel müdürü Hakan Gürsoy ise kendileri için parann deerinden çok asgari ücretle çalan personellerinin gördükleri parann sahibini bulma araylarna girmesi olduunu söyledi.

Dürüstlük ve doruluk timsali personellerini ödüllendireceklerini dile getiren Gürsoy, Bizim için önemli olan bulunan eyin deeri deil, görüldükten sonra personelin nasl davranddr. Hepsini gerçekten kutluyorum. Deerine bakmakszn kendi üstlerine düen görevi yerine getirip, bize teslim ettiler. Beni ilgilendiren taraf personelin göstermi olduu dürüstlük ve doruluktur, kendilerine teekkür ediyorum. Onlar için gerekli ödüller yönetimimiz tarafndan verilecektir. eklinde konutu.

- Önemsenecek bir tutumdur

Otelin genel koordinatörü Ömer Faruk Karnca da ksa süre önce oteli devraldklarn ifade ederek, unlar söyledi:

çalanlarmzn hal ve davranlar irket politikamz açsndan son derece önemlidir. Bu ekilde cefakar, kendinden emin olan, maneviyat yüksek çalanlarmz olduu için gurur duyuyoruz. Emniyete gerekli bilgileri verdik, emanetleri teslim ettik. Personellerimizin bu davran günümüzde çok önemsenecek bir tutumdur.

Ana Sayfaya Git