Oto tamircilerinden sürücülere bayram uyarısı

Oto tamircileri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde sürücüleri araç bakımını yaptırmaları konusunda uyardılar.

Haberler 30.08.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramna sayl günler kalrken, bayramda memleketlerine gidecek olan tatilciler de hazrlklarn yapmaya baladlar. Diyarbakrdaki oto tamircileri, yaklaan Kurban Bayram öncesinde sürücüleri araç bakmn yaptrmalar konusunda uyardlar.

Uzun yola çkacak sürücülerin sknt yaamamalar için araçlarnn bayramdan önce bakmlarn yaptrmalar tavsiyesinde bulunan tamirciler, yaplacak bakmlarn kazalarn önüne geçeceini belirttiler.

SANAY STES ESNAGI

Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan 3üncü Sanayi Sitesinde 32 yldr tamircilik yapan Ali Sökmen, vaktinde yaplan bakmn kiilere hem vakit kazandracan hem de kazalarn önüne geçebileceini söyledi. Araç bakmyla beraber trafik kurallarna da uyulmas gerektiini dile getiren Sökmen, fazla maliyeti olmayan bakmlarn yaplmasnn hayat kurtaracan ifade etti.

Yola çkmadan önce motor, lastik ve frenlere baklmasnn önemine deinen Sökmen, Bayram tatilinde yola çkmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli ey fren ve lastiklerdir. Kii yola çkmadan frenleri ve lastikleri kontrol etmelidir. Tekerleklerin durumuna bakmaldr. Ayn zamanda motor trigerine (motor kay) baklmaldr. Sonrasnda yana da baklmaldr. Bunlarn durumuna göre bakm yaplmaldr. ayet bunlara dikkat edilmezse kii yolda kalr, frenler tutmazsa kaza yapar. Kii ailesi ile tatile çkyor, fren bakmlarna dikkat etmek lazm, trigerleri düzenli olarak 60-70 bin kilometrede bir deitirmek lazm. Deimezse yine yolda kalnr. dedi.

CAN GÜVENLKLER çN

Bakm yaplmamasnn kazay beraberinde getirebileceini belirten Sökmen, unlar söyledi: Bu tür eyler kazaya sebep verir. Kendine dikkat etmezse bile karsndakine zarar verir. En azndan ona dikkat etmek lazm. Fren, lastik profillerine dikkat etmek lazm. Örnein bir amasör patlamsa ve deitirilmezse araç bir viraja girdii vakit frene aslr, fren tutmazsa kaza yapar ve ölüme sebep olacak. Kendisine deil ise kardan gelen araca zarar verecek. Bu yüzden bu tür eylere dikkat etmek lazm, bakmlarn kilometresinde yaplmas lazm. Bu söylediimiz eylerin maliyeti azdr. Bunlar ucuz bir maliyetle yaplyor. Sürücünün, kendi ve ailesinin can güvenlii için bu bakmlar yapmas gerekiyor. Yoksa tatile gitmesin, evinde otursun.

ÖNCELK TRAFK KURALLARI

Öncelik trafik kurallardr

Bakmla beraber trafik kurallarnn da önemli olduuna vurgu yapan Sökmen, Tabi ki önce kurallara uymak lazm. Hz limitinin altnda kalmak lazm. Öncelik trafik kurallardr. Hzna, hz limitine dikkat etmemiz lazm. Trafik kurallarna uyulmas, emniyet kemerinin taklmas gerekiyor. Bu tür eylere çok dikkat edilmesi gerekiyor. Önemli olan bunlardr. ifadelerini kulland.

Oto lastik bayi iletmecisi Ahmet Ayat ise yola çklmadan önce mutlaka araç kontrollerinin yaplmas gerektiini belirtti.

Bakm yaplmayan aracn, sürücüsünü madur edeceini dile getiren Ayat, Sürücülerimizin yola çkmadan önce muhakkak araçlarnn kontrollerini yapmalarn istiyoruz. Bu kontrollerin banda lastikler gelir. Sürücülerimizin muhakkak bir lastikçiye urayp 4 lastie baktrmalarn istiyoruz. Ondan sonra lastiklerin havalarn muhakkak kontrol etsinler. Araçlarnn rot balans dediimiz ön düzen ve yürüyen aksamn kontrol etsinler. Yola çklmadan yaplmas gerekenlerden bir tanesi de aracn fren aksam ile ilgili. Balatalarnn kontrol edilmesi, ya suyunun periyodik bakmnn muhakkak yaplmas lazm. Bu, sürücüler için olmazsa olmaz bakmlardandr. Tabi, bunlarn olmamas araçlarn arzalanmasna, sürücülerin madur olmasna, kazalarn artmasna sebep olur. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git