Otokar zırhlı araçları yeni görevler için hazır

Türkiye'nin zırhlı araç üreticilerinden Otokar, geliştirdiği askeri araçlarla yurt içinde ve dışında yeni görevler bekliyor.

Haberler 20.09.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, savunma sanayisindeki ihtiyaçlar karlamak için 5 tondan 40 tona kadar çeitlilik gösteren paletli ve tekerlekli araçlar ürettiklerini söyledi.

Uzun bir aradan sonra savunma sanayisini kapsaml ekilde buluturan 15inci Uluslararas Savunma Sanayii Fuarnda (IDEF 2021) fiziksel alann el verdii ölçüde ürünlerini tanttklarn ifade eden Görgüç, Cobra 2nin mayna dayankl tipi MRAP Türkiyede ilk kez sergilediklerini belirtti. Görgüç, Cobrann farkl versiyonu. Mayn ve yan patlayclara kar daha korumal, bamsz süspansiyonlu, oldukça düük siluetli bir araç. Özellikle Türkiyedeki kullanclarn görmesini istedik. dedi.

Zrhl keif ve silah platformu olarak tasarladklar Akrep II 4x4 Yeni Nesil Zrhl Araç ailesini ilk olarak elektrikli versiyonla tanttklarn, geçen sürede Akrep IIin dizel versiyonunu gelitirdiklerini bildiren Görgüç, Arkada bir güç grubu paketi var. Arka aks direksiyonlanabilir, yengeç hareketi yapabilir tipte bir direksiyon sistemi var. Üzerinde de 90 milimetrelik cebri keifte kullanlabilecek bir silah sistemi var. Bu dünyann birçok yerinde aranan, kullanlan, konseptleri ona göre oturtulmu bir konfigürasyon. Uluslararas pazarlarda tantmna baladk. Aracmza güveniyoruz. Birçok corafyada baarl olacana inanyoruz. diye konutu.

Otokar zrhl araçlar yeni görevler için hazr

Görgüç, Akrep IIye ilikin balistik testlerinin geçen yl tamamlandn anlatarak, dizel versiyonun kalifikasyon testlerinin sürdüünü ve yl sonunda imalata hazr olacan kaydetti.

Akrep IIyi cebri keif, elektro-optik keif ve ileri hava savunma arac olarak öngördüklerini dile getiren Görgüç, u deerlendirmelerde bulundu:

Bu konularda çalabilecek bir silah platformu olarak öngörmütük. 2-3 varyasyonu üzerinde çalyoruz. lgi çok, bizim beklediimiz ve düündüümüz 90 milimetre kalibreye kadar bir konsept olduu için birçok kullancnn ilgisini çekti. Hiç düünmediimiz baka bir yerde de çok ilgi çkt. Akrepin siluetinin düük, direksiyon ve dönü yar çapnn çok az olmas, yan hareket etmesi dolaysyla özellikle yurt dndaki baz kullanclar meskun mahal, dar alanda kullanm için çok uygun olduunu söylediler. Bizden birkaç çalma daha istediler. Klasik bir konsept üzerinden belirli bir kullanc için tasarladmz aracn meskun mahalde kullanlabileceini onlarn dikkat etmesiyle bulduk.

TULPAR BATAKLIK VE TANKODROM TESTLERN GEçT

Serdar Görgüç, paletli zrhl araç Tulparn 40 tonluk versiyonunu IDEF 2021de farkl bir güç grubu ile sergilediklerini söyledi.

Tulparn Kazakistan gibi zorlu bir corafyada 6 ay boyunca baaryla test edildiini belirten Görgüç, Tulparn önümüzdeki yl içinde bir sürü test program var deiik ülkelerde. Birçok ülkede benzer araçlara ihtiyaç var. Yeni programlar yaynlanyor, hepsinde yer alp baarl olmak için çalacaz. dedi.

Tulparn Kazakistanda kilometrelerce uzunlukta derin bataklklarda, Rus konseptine göre yaplm tankodromlarda test edildiini ve baarl olduunu vurgulayan Görgüç, u anda takip ettiimiz, baarl olacamz düündüümüz, Tulpar snf araca ihtiyac olan 4 farkl ülke var. Onlarla ilgili çalyoruz. Askeri programlar biraz uzun zaman alyor. Uramanz, deerlendirme, test yapmanz, kendinizi kabul ettirmeniz süreç alyor. Baarl olacamza kesin inanyorum. diye konutu.

ARMA 8X8 TSKDAN GÖREV BEKLYOR

Serdar Görgüç, 8x8 zrhl araç Arma 2nin ise Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanlnn yaynlad Yeni Nesil Zrhl Araçlar Projesi kapsamndaki isterlere göre revize edildiini söyledi.

Arma 2nin 4 yldr üretimde olduunu ve 2 ülkenin envanterine girdiini anlatan Görgüç, Bu araç 30 tonluktu Kara Kuvvetlerinin isterleri dorultusunda farkllatrlmas gerekti. artnameye uygun olan ve teste hazr hale gelen aracmz IDEF 2021de sergiledik. 35 tonluk, isterleri karlayan bir araç. Üzerinde 35 milimetrelik uzaktan kumandal bir kule var. Kullanclara gösterip, teste hazr olduumuzu ifade ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git