Otomobil sele kapıldı; 2 ölü

Cizre ilçesinde sele kapılan otomobildeki 4 kişiden 2'si yaşamını yitirdi. Konya'dan Şırnak'a atanan imam Mustafa Yavuz'un kullandığı plakası henüz bilinmeyen otomobil, Konak Mahallesi'nde şiddetli yağış nedeniyle sele kapıldı. Yavuz ve kızı, sürüklenen otomobilden çıkmayı başardı. Sürücünün annesi Emine ve eşi Gül Nazik Yavuz'un cesedi, ekiplerin yürüttüğü çalışma sonucu yaklaşık 400 metre uzakta bulundu.

Haberler 26.03.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyayadan atand rnaka giden imam Mustafa Yavuzun kulland otomobil, Cizre ilçesinde iddetli ya nedeniyle oluan sel suyuna kaplp, sürüklendi. Otomobildeki imam ve kz kurtulurken, ei ve annesi hayatn kaybetti.

Olay, önceki gece Cizrenin Konak Mahallesinde meydana geldi. Konyadan atand rnaka giden imam Mustafa Yavuz yönetimindeki plakas belirlenemeyen otomobil, iddetli ya nedeniyle oluan sel suyuna kapld.

SELE KAPILDILAR

Sürüklenen otomobilin sürücüsü Mustafa Yavuz ile ismi örenilemeyen kz araçtan çkmay baard. Otomobilde mahsur kalp, sel suyuyla sürüklenen sürücünün annesi Emine ve ei Gül Nazik Yavuz ise yaamn yitirdi.

MAM VE E ÖLDÜ

hbarla bölgeye sevk edilen AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalmasyla ölen 2 kadnn cesetleri otomobilden 400 metre mesafede bulundu. Cesetler, otopsi için morga kaldrlrken, otomobilden çkan 2 kiinin salk durumlarnn iyi olduu belirtildi.

CENAZELER KONYAYA

Hayatn kaybeden iki kiinin cenazesinin hava yolu ile Ankaraya oradan da topraa verilmek üzere Konyaya gönderilecei belirtildi.

Cizre Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Faik Arcan ve l Müftüsü Ramazan Tolan da Cizre Devlet Hastanesinde yarallar ziyaret etti, durumlaryla ilgili yetkililerden bilgi ald.

l Müftüsü Tolan yapt açklamada, Hüseyin Avni Yavuzun 15 gün önce rnak merkezde bir camiye müezzin-kayym atandn belirtti.

Yavuzun 15 gün önce gelip göreve baladn ifade eden Tolan, ailesini getirmesi için kendisine izin verdiklerini söyledi.

Tolan, Yavuzun gece özel aracyla ailesiyle rnaka gelirken ar ya sonucu sel meydana geldiini aktararak, unlar kaydetti:

L MÜFTÜSÜ ANLATTI

Otomobil çukura dümü. Hüseyin Avni hocamz ve olu aracn kaplarnn açlmas suretiyle çkyor. Vatandalar ve devriye gezen polis ekiplerimiz tarafndan gece kurtarlp hastaneye getirildiler. Araç bir menfezden de geçerek 500 metrelik sürüklenmeden sonra Dicle nehrini kenarnda devrilmi vaziyette bulundu. Maalesef ei ve annesi aracn içerisinde skmak suretiyle vefat ettiler. Cenazeler araçtan 02.30da çkarld. Kaymakam, emniyet mensuplar, AFAD ve UMKE çalanlarna teekkür ediyoruz.

Yavuz ve olunun 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye getirildiini anlatan Tolan, Yavuzun taburcu edildiini ancak olunun tedavisinin, birkaç gün daha sürecei bilgisini aldklarn belirtti.

Tolan, dün saat 18.00de hava yolu ile Ankaraya gönderecekleri cenazelerin oradan da Konyaya nakledileceini ifade ederek, cenazelerin orada l Müftülüü yetkililerince karlanacan bildirdi.

Yavuzun babasnn da Kuran kursu öreticisi olduunu anlatan Tolan, Yavuz ailesine basal diledi.

Cizre ya altnda

lçede etkili olan ya yaam olumsuz etkiledi. Sur, Konak, Cudi, ah ve Nur mahallelerinde yaklak 100 ev ve i yeri su altnda kald. Vatandalarn maduriyetinin giderilmesi için Cizre Belediyesi, AFAD ve UMKE ekiplerince balatlan çalmalar sürdürülüyor.

Belediye ekiplerince suyun tahliyesi için çalmalar devam ederken, Türk Kzlay tarafndan vatandalara gda, giysi ve temizlik seti yardm yaplyor.

Cizre Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Faik Arcan, yapt açklamada, youn ya nedeniyle sel felaketi yaandn, bunun sonucunda iki vatandan hayatn kaybettiini söyledi.

Belediye ve devletin bütün kurumlarnn gerekli müdahalelere ilk andan itibaren baladn ifade eden Arcan, AFAD, çevre ehircilik l ve lçe müdürlükleri bata olmak üzere gerekli kurumlarca yaplan müdahalelerle ilçemiz en az zararla sel felaketini atlatmaya çalt. lk saatlerinden itibaren belediyemizin tüm ekipleri mahallelerimizde, i makineleri ile müdahalede bulundu. Maalesef dün akam 2 vatandamz sele kaplarak vefat etti. diye konutu.

Arcan, AFAD ve çevre ehircilik l Müdürlüü ekiplerince ev ve i yerlerinde oluan zararn tespit edildiini dile getirdi.

Türk Kzlay l Bakan Yakup Uslu, ilçede 100 aileye ulatklarn söyledi.

Ya nedeniyle oluan selde 2 vatandan hayatn kaybetmesinden duyduu üzüntüyü dile getiren Uslu, Giysi, gda, hijyen seti, battaniyeden oluan yardm malzemelerimizi vatandamza ulatrmaya çalyoruz. Bu yardmlar sürecek. dedi.

Vatandalardan Ahmet ncik, i yerinin bodrum katnn su altnda kaldn, belediyenin ald önlemlere ramen yan bu duruma nede olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git