Ovacık'ta sözde baş sorumlu ABD menşeyi silahla ölü ele geçirildi

Tunceli Ovacık'ta PKK terör örgütüne çok büyük darbe vuruldu.. Yurt geneli devam eden terör örgütlerine yönelik operasyonlar devam etmekte iken diğer yandan da güvenlik güçlerimizin de operasyonları devamm ediyor. Ovacık sorumlusu öldürüldü.

Haberler 30.05.2017 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli Ovackta PKK terör örgütüne çok büyük darbe vuruldu.. Yurt geneli devam eden terör örgütlerine yönelik operasyonlar devam etmekte iken dier yandan da güvenlik güçlerimizin de operasyonlar devamm ediyor. Ovack krsalnda PKK ile güvenlik güçleri arasnda çkan çatma da bölgenin PKK sorumlusunun öldürüldüü açkland. Tunceli Ovackta PKKnn sözde Ovack özel güç sorumlusu Rohat Diyar kod isimli Suriye uyruklu terörist, ABD yapm olduu belirtilen M16 silah ile birlikte ölü ele geç irildi.Bilindii üzere ABD YPGye gönderdii silahlar konusunda Türkiyeye garanti vemiti...

Tuncelinin ovack ilçesi krsalnda eylem hazrlnda olduu belirlenen PKKl terörist grubun tespit edilmesi üzerine bölgeye Tunceli l Jandarma Komutanlna bal çok sayda Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlii sevk edildi. Operasyon balatan güvenlik güçleri akam saatlerinde Ovack lçesine bal Yaylagünü köyü krsalnda PKKl terörist grupla karlat. çkan çatmada bir terörist M16 silah ile birlikte ölü ele geçirildi. Öldürülen teröristin örgütün sözde Ovack özel güç sorumlusu Rohat Diyar kod isimli Suriye uyruklu olduu örenildi. Rohat Diyarn 2003 ylndan itibaren örgüt içerisinde silahl faaliyetler yürüttüü, Tunceli ve özellikle Ovack bölgesinde birçok eyleme katld tesbit edildi. Güvenlik güçleri Diyarn öldürülmesiyle örgüte Tunceli bölgesinde büyük darbe vurulduu kaydedildi.

Bölgede geni çapl operasyon sürdürülürken güvenlik güçleri ile PKKl teröristler arasnda zaman zaman çatmalarn devam ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git