Özel araca binmek lüks

Vatandaşlar, akaryakıt ürünlerine art arda yapılan zamlardan şikayet ederek, özel araçlarına binmenin artık "lüks" haline geldiğini ifade ederek, tepki gösterdi.

Haberler 14.01.2022 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akaryakta yaplan zamlarn ardndan araçlarna binmekten korktuklarn belirten araç sahipleri, akaryakt fiyatlarnn daha da çok artmasndan endie ediyor. Hükümetin asgari ücretliye kakla verdiini kepçe ile geri aldn belirten halk, zam furyasnn bir an önce bitmesini istiyor.

HÜKÜMET HERHALDE BZMLE DALGA GEçYOR

Bir esnaf olarak elektrie yaplan zamlar eletiren Muzaffer Ölçer, Esnaf olarak zamlarn halk için az olduunu düünüyorum. nallah akaryaktn litresi 50 lira olur. Dolar dümeden önce ticaretim iyi gidiyordu. Al veriim oluyordu. Dolar dütükten sonra ticaretim neredeyse durma noktasna geldi. Bamzdaki hükümet herhalde bizimle dalga geçiyor. Önceden Antepe mal almaya gidiyordum. Gidi geli 100 lira yakt yakyordu. u an ayn araçla ayn yaktla 350 lira yakt yakyor. Eve gidi gelite günde 25 lira yakt yakyor. Bu insanlarn nasl geçineceini ve yaayacan anlamadm. Asgari ücreti sözde 4 bin 250 lira yaptlar. 80 liraya sattm ayakkab, u an 250 lira olmu. Alm gücü olmadndan dolay halk bir ey alamyor. Artk bu duruma bir çare bulsunlar. Dolar 7 liradan 18 liraya çkm daha sonra 18den 12 liraya inmi ve milletimiz davul çalyor. Davul çalanlar aryorum ama bulamyorum. Dolar yine 20-25 liray bulacak. Yine dolar müdahale edilecek ve erken seçime gidilecek. Bunlarn hepsi seçim çalma ve politikasdr. ifadelerini kulland.

BENM CEBMDEN ALIP ZENGNE NASIL VERRSNZ

Kur Korumal Mevduat sisteminin yanl olduunu belirten Ölçer,Benim cebimden alp zengine yediren bir hükümete ben hakkm helal etmiyorum. nallah öbür dünyada iki elim de yakalarnda olacak. Faize kar olduklarn ve faizi indireceklerini söylüyorlar ama vatandan parasn faize yatrmasn istiyorlar. Böyle bir mantk ve zihniyet var m? Benim cebimden alp zengine nasl verirsiniz? Böyle bir adalet, hukuk ve sistem var m? Dünyann neresinde görülmü Hesaba bir trilyon yatracaksan bir trilyonun 150 bin lira faizi de oluyor. Dolar 15 lira olsa aradaki fark 500 bin ediyor. O 500 bin lira da hazineden verilecek. Hazine de vatandan paras oluyor. Senin ve benim verdiim paralar hazineye gidiyor. Benim cebimden nasl hrszlk yaparsn? Elektrie yüzde 125 zam yaplm. Benim elektriim eskide bin 500 lira geliyor imdi ise 3 bin lira geliyor. Kira m ödeyeyim yoksa elektrik mi ödeyeyim? Hükümet bize bunun bir açklamasn yapsn. eklinde konutu.

BR EMEKLYE 2 BN 500 LRA YETMEZ

Ald 2 bin 500 lira emekli maann kendisine yetmediini vurgulayan Mükrim Doan Toprak, Emekliyim ve 6 çocuum var. çocuklarn bezini, sütünü, harçln ve dier giderlerini nasl karlayacam? Aldm 2-3 bin lira ile nasl geçineyim? Bu parayla kendileri geçinsinler. Bunlarda Allah korkusu yok. çay 15 liradan 170e çkt. eker, ya fiyatlar da artt. Bir litre süt 15 lira olmu. Benim 6 ufak çocuum var. Hakkm hiç kimseye helal etmiyorum. Bir emekliye 2 bin 500 lira yetmez. diye konutu.

KAIKLA VERLYOR; KEPçEYLE GER ALINIYOR

Akaryakta gelen zamlardan dolay motosikletine binemediine dikkat çeken Mehmet çoban, Akaryakta her gün zam yaplyor. Motosikletim var ama akaryaktn pahal olmasndan dolar motosikleti kullanmyorum. Akaryaktn litresi 15 lira olmu ve halen zam yaplmaya devam ediyor. Kakla veriliyor; kepçeyle geri alnyor. Bu duruma bir anlam veremedim. Asgari ücret almyorum. Aylk bin liraya çalyorum. Domates ve salatal ikiye bölüp sabah akam tüketiyorum. Öle vakti aç geziyorum. dedi.

ARTIK SANYELK ZAMLAR GELYOR

Yaplan zamlarn vatanda çok zor durumda braktn belirten Mahmut Tolun, Sayn Cumhurbakanmz, her konumasnda ülkenin gelimesi konusunda açklamalarda bulunuyor. Ne yazk ki akaryakta, doalgaza, elektrie ve insann en temel ihtiyaçlarna zam üzerine zam geliyor. Bu durumda herkes gibi bizde zorluklar çekiyoruz. Elektrik geçen ay 50 ise bu ay 70 dier ay ise 80 lira geliyor. Bunun açklamas yaplsn ki bizde artelleri indirelim ve elektrii hiç kullanmayalm. Elektrik kullanlmasa bile okuma bedeli gibi vergiler geliyor. Yaplan zamlar vatanda çok zorluyor. Akaryakta gelen zamlar sayaç gibi olmu. Artk saniyelik zamlar geliyor. Bir litre benzin 18 liraya dayanm durumda. Asgari ücrete yaplan zam eridi gitti. Asgari ücret alnmadan bitti. 4 bin 250 lira kimseye yetmiyor. ifadelerini kulland.

Mustafa Demir ise yapt açklamada, Petrol dardan dolar karl geliyor. Dolar pahal olduundan dolay mecburen akaryakt zamlanyor. dedi.

Ana Sayfaya Git