Özel güvenlikçilerden yol kapatma eylemi

Adıyaman’da, Suriyelilerin kapatılan çadır kentinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışanlar, farklı illere atanmalarının durdurulması için yol kapatma eylemi yaptı.

Haberler 05.10.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ç sava nedeniyle ülkelerinden kaçarak, Türkiyeye gelen Suriyelilerin Adyamanda yaamalar için oluturulan çadr kent, geçen ay bakanlk kararyla kapatld. çadr kentin boaltlmasnn ardndan kampta özel güvenlik görevlisi olarak çalan 204 kiinin de baka illerdeki Göç daresi müdürlüklerinde çaltrlaca bildirildi. Atama kararn durdurmak ve Adyamandaki kurumlarda görevlendirilmek isteyen baz özel güvenlikçiler, öle saatlerinde Gölba Caddesinde toplanp, yolu trafie kapatt.

Yol kapatma eylemi

Sürücülerin geçiine bir süre izin vermeyen grup adna konuan Öz Sendikas Adyaman l Temsilcisi Gani Karababa, kamp çalan içilerin zorla tayin ettirildiini öne sürerek, Bu arkadalar gittikleri yerlerde sknt yaayacak. Bu arkadalarn bir an önce tayinlerin durdurulmas kendi illerinde kamu kurumlarda deerlendirilmesini istiyoruz. Yetkilileri de bu konuda duyarl olarak arkadalarmzn maduriyetlerin gidermesini istiyoruz dedi. Yaplan açklamann ardndan grup, yolu yeniden trafie açt.

Ana Sayfaya Git