Özel hastaneler fırsatçı kesildi

"Pandemi Hastanesi" ilan edilmesinden dolayı devlet hastanelerine gitmeye çekindiklerini belirten Diyarbakırlılar, özel hastanelerin Covid-19'u fırsata çevirmelerine tepki gösterdi.

Haberler 18.07.2020 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastaneleri ve Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin Pandemi Hastanesi olarak kullanlmasndan dolay Covid-19a yakalanma korkusuyla gidemediklerini belirten Diyarbakr halk, mecburen özel hastanelere yönelmek zorunda kaldklarn söylediler.

Tüm dünyada Coronavirus salgnna kar dayanma duygular ile seferber olurken, Türkiyede özel hastanelerin, Covid-19u frsata çevirip tedavi ücretlerini fahi oranda yükseltmesine vatandalar tepki göstererek yetkililerin bir an önce bu konuya çözüm bulmas gerektiini belirtti.

Diyarbakrda vakalar artt için devlet hastanelerinde yer kalmad

Vakalar artt için devlet hastanelerinde yer kalmadn belirten Muhittin Ekinci, Diyarbakrda maalesef vakalar yükselmi. Bizim yapmamz gereken tek ey kurallara uymamzdr. Diyarbakrda vakalar artt için devlet hastanelerinde yer kalmam. Hastanelerde yer kalmad için de vatandalar özel hastanelere akn etmi durumda. Özel hastaneler ise pandemiye ayrlan hastanelerden daha beter olmu. dedi.

Salgndan önce muayene paras 25 TL iken, u an 120 TLye çkm

Ekinci, Gelir durumu kötü olanlar hastaneye geldiinde en ufak bir muayene için 150-200 TL ödüyor. Bugün biz bu özel hastaneye geldik ve 120 TL muayene ücreti ödedik. Salgndan önce muayene paras 25 TL iken, u an 120 TL yapmlar. Diyarbakrllarn yaklak yüzde 70inin gelir durumu kötüdür. Bu skntl dönemde özel hastanelerin yapm olduu fahi zamlar geri çekmesi ve bu millete zorluk çkarmamas gerekiyor. Yetkililerden pandemi öncesi muayene veya tahlil ücretleri neyse onu geri getirmelerini istiyoruz. Bilindii gibi Diyarbakrda nüfus art oluyor ama Devlet hastaneleri ayn sayda kalyor. Bundan dolay yeni devlet hastanesinin yaplmas gerekir. ifadelerini kulland.

Özel hastanelerin muayene fiyatlarn yükseltmesi önlenmelidir

Maddi durumu kötü olan vatandalarn özel hastanelerde sknt yaadn söyleyen Murat Bozaslan, Annemin kronik hastal olduu için zorunlu olarak özel hastaneye geldik. Özellikle salgn sürecinde halkn devlet hastanelerine gidememesi, ekonomik skntsnn olmas, iten çkarlmas gibi durumlar varken, özel hastanelerin muayene fiyatlarn yükseltmesi naho olan bir durumdur. Bu tip önemli durumlarda basn ve sosyal medya yoluyla yetkili kiilere seslenmemiz gerekir. Yetkililerin, bu tür yanl uygulamalarn ve hakszlklarn önüne geçmesi gerekir. çünkü salgndan dolay maddi durumu kötü olan insanlar var. eklinde konutu.

Sra fii için 150 TL, tahlil paras için de 200 TL ödedim

Özel hastanelerde sra fii ücretinin yüksek olduunu ifade eden Aydn Alkan ise öyle konutu:

Ben 5-6 aydr iten çkarlmm. Mecburen özel hastaneye geldim. Sra fii için 150 TL, tahlil paras için de 200 TL ödedim. 4 gün önce hastalandm ve telefondan randevu almaya çaltm ama benimle konuan kiiler bir hafta veya 2 hafta sonraya randevu ayarlamaya çalyor. Eer ben hastaneye gitmezsem 2 haftada kendi evimde öleceim. Mecburen arkadalarmdan borç para alp özel hastaneye geldim. Özel hastaneye 180-200 TL vermek zoruma gidiyor.

Özel hastanelerin yükselttii fi veya tahlil ücretlerinden raz deiliz

Devlet hastanelerinin pandemi hastanesi ilan edilmesinden dolay gitmeye çekindiini söyleyen Kemal Kaya, özel hastanelerin de Covid-19u frsata çevirdiini, tedavi ücretlerinin fazla olduunu belirterek duruma tepki gösterdi. Kaya, Benim eim rahatszland için özel hastaneye geldik. çünkü devlet hastaneleri pandemi hastanelerine dönütürüldüü için gitmeye çekiniyoruz. Özel hastanede 110 TLye fi kestik. Eer Devlet hastanelerinden bir tanesi pandemi hastanesi olmasayd, biz bu paray ödemeyecektik. Bu da özel hastanelerin yapt frsatçlktr. Biz özel hastanelerin yükselttii fi veya tahlil ücretlerinden raz deiliz. dedi.

Yetkililerin bu skntl dönemde özel hastanelerin yapt hakszlklara dur demesini istiyoruz

Devlet hastanelerinin hastalara bakmadn bundan dolay çou kiinin özel hastanelere akn ettiini belirten Mehmet Berli, yetkililerin bu skntlara acilen çözüm bulmas gerektiini söyleyerek öyle konutu:

Bir hafta önce devlet hastanesine gittiimizde orada görev yapan bir hemire bize; Burada vakalar var gelmeyin. Aile hekimine gidin. dedi. Biz de aile hekimine gittik ama bize doru düzgün bakmad ve özel hastanelere yönlendirdi. Ben de annemi özel bir hastaneye getirdim ve ameliyat oldu. Ameliyat paras için de sadan soldan borç alarak 50 bin TL ödedik. Özel hastanelerde 150-200 TL fi paras ödüyoruz. Devlet hastanelerine gidiyoruz, hastalara zaten bakmyorlar. Devlet hastaneleri bakmad için herkes özel hastanelere gidiyor. Özel hastaneler de devlet hastanelerinden farksz duruma dümü. Bu özel hastanelere gelenler burada bekliyor ve kendi paralaryla rezil oluyorlar. çünkü özel hastanelere gidildiinde bin TLnin altnda çkamyorsun bundan dolay yetkililerin bu skntl dönemde özel hastanelerin yapt hakszlklara ve fahi zamlara engel olmasn istiyoruz.

Özel hastanelerde artan fahi fiyatlardan hiç kimse memnun deil

Artan fahi fiyatlardan kimsenin memnun olmadn belirten Abdullah Beglen, Ben asgari ücretle çalan biriyim ve bugün özel hastaneye eimin doum ilemleri için geldim. Sadece giri için 50 TL verdim. Daha bunun tahlili ve röntgen parasn eklesem en az 200-300 TL ile çkacam. Özel hastanelerde artan fahi fiyatlardan ne ben ne de hastaneye gelen dier vatandalar raz deil. Buraya hastane için geliyoruz ama tahlil sonuçlarn beklerken yemek yiyoruz, su ve çay içiyoruz. Yani bir sürü masraf yapyoruz. Yetkililerin buna engel olmalar lazm. ifadelerini kulland.

Tüm devlet hastaneleri pandemi hastanesi olmu

Devlet hastanelerinin tümünün Pandemi Hastanesi olmamas gerektiini söyleyen Sedat Temel, Benim abim devlet hastanesinde safra kesesinden ameliyat olacakt ama özel hastaneye sevk ettiler ve bir hafta boyunca hastanede kald. Hastanede kald süre içir günlük 400 TL aldlar. Ben kalp hastasym ama hastaneye gidemiyorum. Bunun nedeni de Covid-19dan dolay yer olmamas. çalmadm için özel hastaneye de gidemiyorum. Özel hastaneler hastalara indirim yapsnlar. Ben özel hastaneye gittiim zaman da tahlil sonuçlarmla beraber 400 TL istiyorlar. Tüm devlet hastaneleri pandemi hastanesi olmu. Yetkililer buradaki tüm devlet hastanelerini pandemi hastanesi yapmasn. Devlet bir hastaneyi normal hastane yapsn ve virüse yakalanmam kiiler gitsin. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git