Özel kreşte odaya kapatılarak şiddet gören kızın annesi konuştu

Kreş şiddetlerine bir yenisi daha elendi. Adapazarında 4 ay önce bir kreşe başlayan kız çocuğu, bir odaya kapatılarak şiddet gördüğü iddiaları sosyal medyayı salladı.

Haberler 01.08.2017 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kre iddetlerine bir yenisi daha elendi. Adapazarnda 4 ay önc bir kree balayan kz çocuu, bir odaya kapatlarak iddet gördüü iddialar sosyal medyay sallad.

Adapazar Orta Mahallesindeki çeme Meydan Caddesinde oturan Neslihan Gökmen, 2.5 yandaki kzn 4 ay önce özel kree verdi. çocuuna iddet uygulandn kreteki duyarl bir öretmenin çektii ses kaydn dinleyince örenen anne Neslihan Gökmen, polise giderek kre sahiplerinden ikayetçi oldu. Görüntülerde kre sahiplerinin ceza olarak bir odaya kilitledii çocuun yalvarmalarna aldr etmedikleri, ayrca sözlü tehditlerle korkuttuklar ortaya çkt.

Kzm söylüyordu ama inanmyordum

Anne Neslihan Gökmen, darp srasnda alnan ses kaydnda kznn çlklar atp yardm istediinin duyulduunu ifade ederek, Kzm Sakaryada bulunan Adapazar ilçesinde bir tane özel kree gidiyordu. Kzm daha önce bana orayla ilgili ikayetlerde bulundu ama ben 2.5 yanda diye hiç bir ekilde inanmadm ona. Bu ikayetler, darp, kzma, barma gibi ikayetlerdi. Seni çöpe atarm, seni buralara kilitlerim gibi eylerdi. çocuumun psikolojisi alt üst oldu. Ben çocuumu oradan aldktan sonra vicdanl bir anne bana ulat. Ses kayd çekmi, çocuum oradan baryor Ne olur, çok üüyorum. Beni buradan çkarn kilitli kaldm diye. Kilitleyip ceza vermiler. Bu havada nasl üür çocuk bilmiyorum, benim çocuum sy da souu da çok iyi ayrt eden bir çocuk. Son zamanlarda ypranm bir ekildeydi, öretmen ismi duyunca çlgna dönüyordu dedi. Kre sahiplerinin kzlarn darp ettiini öne süren Gökmen, unlar söyledi:

Görüntüleri izlemeye cesaretim yok

Yüzünü skmlar. Kolunun üzerinde morluklar vard, skmlar. Odaya kilitlemiler, ceza vermiler. Bunlar sordum, Uyku uyumuyor diye ceza verdik, biz böyle terbiye veriyoruz dediler. çocuuma anne-babasndan baka kimse ceza veremez. Ulaabildiim tüm ailelere ulatm, mesaj attm. çekilen ses kaydn paylatm. Evet benim çocuum da bunlar söylemiti, ben inanmadm dediler. Küçücük çocuk bunlar. Biz gitmek istemiyoruz, bize baryorlar diye söylüyorlarm ama aileler inanmam. ikayetçi olduk her yere bavuru yaptk. Sabahn erken saatlerinde polisler tarafndan kreten görüntüler alnm. zlemeye içim el vermiyor. Zaten mahfoluyorum, kendimden geçiyorum. Görüntüleri izlemeye cesaretim yok. Cezalarn çekene kadar her yere ikayetlerim devam edecek. Bunlar vahi insanlar, bizim bakmaya kyamadmz çocuklarmza onlar vahice iddet uyguluyorlar. Buradan herkese sesleniyorum, bugün benim çocuuma oluyor, yarn bakalarnnkine daha kötüsü olabilir.,

Annenin ihbar üzerine polis kreteki güvenlik görüntülerini incelemeye alarak kre sahipleri Z.G ve E.G hakknda soruturma balatrken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl da kre hakknda savcla suç duyurusunda bulunarak kurumla ilgili inceleme balatt.

Ana Sayfaya Git