Özgecan'ın katilini cezaevinde öldürene ağırlaştırılmış müebbet

Mersinin Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katili 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken'i Adana Cezaevi'nde öldüren 46 yaşındaki Gültekin Alan, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi, diğer 6 sanık beraat etti.

Haberler 18.07.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinin Tarsus lçesinde bindii minibüste öldürülen üniversite örencisi 20 yandaki Özgecan Aslann katili 26 yandaki Ahmet Suphi Altndökeni Adana Cezaevinde öldüren 46 yandaki Gültekin Alan, arlatrlm müebbet hapis ve 29 yl 9 ay 10 gün hapis cezasna mahkum edildi, dier 6 sank beraat etti.

11 Nisan 2016da, Özgecan cinayetinden mahkum Ahmet Suphi Altndöken ile babas Necmittin Altndöken, cezaevinde kaldklar kouta hükümlü Gültekin Alann tabancal saldrsna urad. Ahmet Suphi Altndöken öldü, babas yaraland. Balatlan soruturma kapsamnda Gültekin Alan, ona yardm ettii iddiasyla infaz koruma memuru Hac Ahmet Özdoan, silah cezaevine soktuu iddia edilen hükümlü Hüsamettin Balar ve ei Gamze Balar, dier tutuklular Ahmet Tekin Baykal ve Ferat Yüksel ile Serkan Akkoca hakknda Adana 5inci Ar Ceza Mahkemesine dava açld. Mahkeme dosya içerii ile ilgili yayn yasa getirdi.

Adana 5inci Ar Ceza Mahkemesindeki karar durumasna tutuklu Gültekin Alan, tutuksuz sanklar Ferat Yüksel, infaz koruma memuru Hac Ahmet Özdoan, Gamze Balar, Serkan Akkoca ile avukatlar katld. Baka suçtan cezaevinde tutuklu bulunan sanklar Ahmet Tekin Baykal ve Hüsamettin Balar ise Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) sistemi ile durumada hazr oldu. Öldürülen Ahmet Suphi Altndökenin olayda yaralanan babas Necmettin Altndöken de hükümlü olduu Silivri Cezaevinden SEGBS araclyla durumaya baland. Sank Gültekin Alan son savunmasnda, unlar söyledi:

ÖLDÜRME KASTIYLA ATE ETMEDM

Suç aleti silah bir yl önce tuvalette buldum ve bacak arasnda sakladm. Silahn nasl cezaevine sokulduunu bilmiyorum. Olay günü hal sahaya çkacamz belli deildi. nfaz koruma memuru daha sonra hal sahaya çkacamz söyledi. Bu srada infaz koruma memurlar, Özgecan Aslan öldüren ile babasnn F Tipi Cezaevine getirildiini ve hangi kouta kaldklarn konuurlarken duydum. O günler kafam dankt. Özgecan Aslann öldürülmesi rüyalarma giriyordu. Benim de 2 kzm var. Görevli hal saha kapsn açt. O srada sinema perdesi gibi Özgecan Aslan ve kzlarm gördüm. Hal sahaya girmedim, kendi kendime Hadi ne bekliyorsun? diyerek saniyeler içinde karar verdim. Merdiven boluuna doru ate edip ölüm korkusu vermek istedim. Cezaevinde en büyük ceza birisine ölüm korkusu vermektir. Kaldklar kapnn mangaln açtm. Orta yal biri mangala doru geldi. Ahmet Suphinin babas olduunu bilmiyordum. Suphiyi çar, evrak var dedim. Suphi diye seslendi. Yukar merdivenlerden inerek mazgaln önüne geldi. Dier kiinin babas olduunu bilseydim o anda ikisinin de kafasna skabilirdim. Ahmet Suphi ile kar karya geldik. Namlunun ucu ona doruydu. steseydim kafasna skardm. Ona Özgecan Aslann selam var, geri çekil dedim. Geri geri kaçarken merdiven boluuna doru gitti. 2 defa tetie bastm. Kurunlardan biri sol gösüne isabet etti. Öldürmek amacm olsayd tabancamdaki dier kurunlar da boaltrdm. Hedef gözetmeden ate ettim. Göz ucuyla içeri baktmda bir kiinin kaçtn gördüm. Ahmet Suphi sandm. Bir el ate daha ettim. Oysa babasym. Tasarlayarak yapmadm. Biri bizi gözetliyor gibi her yerde kamera var, tasarlamam imkansz. 1 dakikada oldu bitti.

Dier sanklarn bu olayla ilgisinin bulunmadn savunan Alan, sanklardan Ahmet Tekin Baykaln kendisini azmettirdii iddiasnn doru olmadn savundu. Dier sanklar da olayla ilgilerinin bulunmadn belirtip beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Alan tasarlayarak adam öldürmek suçundan arlatrlm müebbet hapis cezasna mahkum etti. Ayrca, Alana tasarlayarak adam öldürmeye teebbüsten 18 yl, hakaretten 1 yl 4 ay, yasak eyalar cezaevine sokmak, 6136 Sayl Yasaya Muhalefet suçlarndan 6 yl, infaz koruma memurlarn hürriyetlerinden alkoymadan da 4 yl 5 ay 10 gün olmak üzere toplam 29 yl 9 ay 10 gün hapis cezas daha verildi. Cezalarda indirim yaplmazken, dier sanklar delil yetersizliinden beraat etti.

Ana Sayfaya Git