Özhaseki: İmar barışından gelen para, deprem için belediyelere kredi olacak

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışı yasa tasarısıyla ilgili olarak, toplanan paranın depreme hazırlık için belediyelere sıfır faizli kredi olarak verilip, değerlendirileceğini söyledi.

Haberler 13.05.2018 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fuzuli katl kava açl törenine, çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri smail Tamer, Hülya Nergis Atç, Büyükehir Belediye Bakan Mustafa çelik, ilçe belediye bakanlar ve vatandalar katld. Törende konuan Bakan Özhaseki, imar bar yasa tasarsyla ilgili konutu. Özhaseki, Geçen haftay megul eden konu vard o da imar bar. Orada bizim söylemeye çaltmz uydu: Bizim belediyeciliimiz döneminde 50ye yakn mahalleyi gecekondulamadan kurtardk. Bunlar imarl hale getirdik. nsanlar akan, kokan evlerden kurtuldu yepyeni evlere çktlar. Bizim dmzdaki birçok ilde ne yazk ki belediyeler kaçak yaplamaya göz yumdular. Türkiyenin yüzde 60a yakn bir ksm kaçak yap haline geldi.

DEPREM çN BELEDYELERE

Elektrik, su balanmas problem. Onun bir ekonomik deere dönümesi problem. Batan sona problemler yuma eklinde devam ederken bu ii artk kesip atmak gerekir diyerek böyle bir karar alarak, imar barn getirdik. Yasa dün akam çkt. Cumhurbakanmzda onayladktan sonra Türkiyede yaayan vatandalarn yüzde 60 artk devletle mahkemelik olmaktan kurtulacak. Belediye bakanlarmz rahatlayacak. Bir de artk bu i ekonomik deere dönecek. Oradan aldmz paray da kentsel dönüümde kullanacaz. imdi ciddi bir para gelecek. Bu kaynak Türkiyenin depreme hazrlnda kullanlacak. Biz deprem ülkesiyiz, skntlyz. Topraklarmzn yüzde 66s deprem bölgesinden oluuyor. Nüfusumuzun yüzde 71i de yani 55-60 milyon insanmz da her an deprem olabilecek bölgelerde oturuyorlar. O zaman bizim hazrlk yapmamz gerekmiyor mu? Evlerimizi daha salam hale getirmemiz gerekmiyor mu? te bunun için toplanan paray da belediyelerimizde sfr faizli kredi olarak verip, deerlendireceiz. Bunlarn neticesinde Türkiyede büyük bir dönüüm balayacak. Bu dönüümden ekonomi istifade edecek. stihdam artacak ve yepyeni kadrolara kavumu olacaz. Bu yasann ülkemize hayrl olmasn diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git