Panzehir Bölgeden

Adıyaman'da bir aşı firması, yılan ve akrep zehrinden ürettiği panzehiri Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.

Haberler 06.07.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Firmann üretim sorumlusu Murat Dönen, gazetecilere yapt açklamada, 60 civarnda ylan ve çok sayda akrep beslediklerini söyledi.

zmir, Kars ve Adyamann Kahta ilçesinde doadan topladklar ylanlar ile akreplerin zehirlerini saarak laboratuvar ortamnda ilediklerini ifade eden Dönen, unlar kaydetti:

ZEHRN PANZEHR BÖLGEDEN

Zehirleri iledikten sonra atlara enjekte ediyoruz. Atlarda zehre kar antikor olutuktan sonra plazmalarn alyoruz. Bu plazmalar tekrar laboratuvar ortamnda iliyor ve çeitli testlerden geçiriyoruz. Salk Bakanlndan gelen görevliler de bu panzehirler üzerinde birtakm çalmalar yapyorlar. Tüm bu aamalardan sonra a hazr hale geliyor. Ürettiimiz bu panzehirler Türkiyenin yllk ihtiyacn karlyor. Bunun yan sra Almanya, Yunanistan, Gürcistan, Kuzey Kbrs Türkiye Cumhuriyeti, ran, Irak, Ürdün, Suriye, Msr ve Azerbaycana da ihracat gerçekletiriyoruz.

Dönen, bahar aylarnda doadan topladklar ylan ve akrepleri, k döneminde yeniden doaya saldklarn belirterek, üretimi ise yaz aylarnda gerçekletirdiklerini sözlerine ekledi.

Firmann sorumlu müdürü kimyager Fatma Ergin ise 2004 ylnda kurulan firmalarnn 2009da seri üretim ruhsat aldn vurgulad.

Türkiyede yerli üretim yapan tek firma olduklarn dile getiren Ergin, tesisin yllk üretim kapasitesini artrmay planladklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git