Para tatlı geldi

140 kilo eroinle yakalanan TIR'ın şoförü Mehmet Kasım S. hakkında, 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İfadesinde, "R.T., elindeki eroini İstanbul'a götürmemi istedi. Başta kabul etmedim ancak para tatlı gelince tekrar görüştük. 150 bin TL'yi verdi. Pişmanım" dedi.

Haberler 14.05.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda trn gizli bölümlerinde 140 kilogram eroin ele geçirilmesine ilikin tutuklanan trn sahibi hakknda uyuturucu, uyarc madde ticareti yapma veya salamak suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklu sank Mehmet Kasm S. hakknda hazrlanan iddianame, 9. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerinin, merkez Sur ilçesindeki Silvan yolu uygulama noktasnda 11 Martta rutin yol kontrolünde anlurfa istikametine doru seyreden çekiciye bal dorseli arac durdurduu belirtildi.

140 KLO ERON

Kimlik kontrolü srasnda tr oförü sank Mehmet Kasm Snin üpheli davrand ve tedirgin hareketlerle çelikili cevaplar verdii kaydedilen iddianamede, narkotik eitimli dedektör köpek Risko ve çikonun yardmyla yaplan aramada aracn dorsesinin gizli bölümlerine yerletirilen sar renkli koli bantlarna sarl 261 pakette 140 kilogram eroin bulunduu bildirildi.

Test sonucunda sann uyuturucu kullanmadnn belirlendii aktarlan iddianamede ifadesine yer verilen Mehmet Kasm S. u ifadeleri kulland:

11 YIL HAPS STM

Vanda 1 yl önce tesadüfen tantm R.T. bana elinde eroin olduunu söyleyerek, uyuturucuyu stanbula götürmemi istedi. Bata kabul etmedim ancak daha sonra para tatl gelince sevk için tekrar kendisiyle görütüm. Bana 150 bin lira vereceini söyleyince kabul ettim. Tayacam maln eroin olduunu biliyordum. 7 Martta tenha bir yerde bulutuk. R.Tnin aracyla getirdii eroinleri aracma yükledim. Bana 150 bin liray verdi. O parayla borçlarm ödedim. Daha sonra stanbula doru yola çktm ve yakalandm. Pimanm, keke böyle bir eye kalkmasaydm.

ddianamede, tutuklu sank hakknda uyuturucu, uyarc madde ticareti yapma veya salamak suçundan 15 yla kadar hapis cezas istendi.

Ana Sayfaya Git