'Paravan şirket' operasyonu: 45 gözaltı

Ankara merkezli 8 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, karşılıksız çekleri kurdukları paravan şirketler üzerinden piyasaya sürerek 30 milyon TL vurgun yapan suç örgütü çökertildi. Şavak vakti düzenlenen operasyonda 45 kişi gözaltına alındı.

Haberler 27.02.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüü Asayi ube Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirlii ekiplerinin yapt çalmada, çok miktarda karlksz çeki piyasaya sürerek yaklak 100 kiiyi madur eden suç örgütü tespit edildi. 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda örgüt lideri dahil 45 kiinin adresleri tespit edildi.

PARAVAN RKET OPERASYONU

Ardndan harekete geçen ekipler, Ankara merkezli stanbul, Antalya, Kayseri, Konya, Balkkesir, Nevehir ve Nidede afak vakti e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda, örgüt lideri K.Unun da aralarnda bulunduu 45 kii gözaltna alnd. Yaplan ev ve i yeri aramalarnda ise ruhsatsz 4 tabanca ve bunlara ait çok sayda mühimmat, dolandrclkta kullandklar çek, senet, kae fatura ve bo tahsilat makbuzlar ile madurlara ait birçok ticari malzeme ele geçirildi.

UçAN MÜREKKEPLE 30 MLYON TL VURGUN

Ayrca ekipler tarafndan yaplan detayl aratrmalarda, örgüt üyelerinin paravan irketler kurduu ve bu irketler üzerinden banka kredi notlarn yükselterek güven verdikleri saptand. üphelilerin, böylece aldklar karlksz çekleri piyasaya sürerek 30 milyon TL vurgun yapt belirlendi. üphelilerin çeklere yazdklar meblalar uçan mürekkepli kalemle yazdklar ve bir süre sonra o yazlarn uçtuu tespit edildi. üphelilerin emniyetteki ifade ilemleri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git