Patlayıcı satan iş yerlerine para cezası verilsin

​Özellikle bayramlarda çocukların eğlence amacıyla kullandığı 'torpil' adı verilen patlayıcıların yasaklanması gerektiğini belirten Batman Sağ-Çev, patlayıcı satan iş yerlerinin para cezasına çaptırılmasını istedi.

Haberler 31.08.2017 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramnn ailelere zehir olmamas için çocuklarn elenmek için kullandklar tehlikeli oyun arac torpilin satn yapan i yerlerinin para cezasna çarptrlmas gerektiini söyleyen Batman Salk ve çevrecilik Dernei (Sa-çev) Yönetim Kurulu Bakan Stk Güne, yetkililere çarda bulundu.

TORPL VE MAYTAP

Bayramlarda birçok çocuun yaralanmasna sebep olan ve sat yasaklanm olmasna ramen torpil ve benzeri patlayclarn piyasadan bir türlü toplatlmadn belirten Güne, Özellikle kenar mahallelerde ki bakkal ve oyuncak satan i yerlerin de, çocuklarmza zarar verecek torpil, maytap, kz kaçran ve ses getirici patlatclarn satlmamasn istiyoruz. Birçok zarar olan bu patlayclarn ses, gürültü kirliliinin yannda ciddi yaralanma ve yangnlara sebep olduklarn, tüm bunlarn sonucun da bizlere bahedilen bu güzel bayrammzn zehir olmamasn istiyoruz. Önceki bayramlarda da acil servislere bavuran hastalarn çou bahsettiimiz maytap, torpil ve kz kaçran gibi patlayclardan yaralandklarn görüyorduk. Bu kiilerin yalar 5-13 ya aralndadr. çounun da göz ve yüzlerin de yaralanmalar olmu, aileleri madur duruma dümülerdi. ifadelerini kulland.

HALKIN BLNçLENDRLMES

Kurban Bayramnda hutbelerde ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiini vurgulayan Güne, Özellikle yetkililerin bu konu da hassas davranmalar ve takibe almalarn, ayrca Diyanet leri Bakanlnn da Kurban Bayram vaaznda malum konu ile ilgili bilgilendirmeye yer vermesini istiyoruz. Bu tür çalmalarla ailelerinin bilinçlendirilmesini istiyoruz. Bu tehlikenin önüne geçmek için patlatc satan iyerlerinin para cezasna çaptrlmasn istiyoruz. Temennimiz çocuklarmzn saldr. Bu vesile ile bütün vatandalarmzn mübarek Kurban Bayramn tebrik ediyorum. dedi.(LKHA)

Ana Sayfaya Git