Pazar gününe dikkat!

1 belde ve 764 köyde sokağa çıkmak serbest olacak Türkiye'de bir belde ile 764 köy ve mahallede Pazar günü muhtarlık seçimi yapılacak. Seçim yapılacak yerlerde Pazar günü sokağa çıkma yasağı olmayacak.

Haberler 05.06.2021 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde bir belde ile 764 köy ve mahallede bu pazar günü muhtarlk seçimi yaplacak. Seçim nedeniyle seçimin yaplaca yerlerde hafta sonu pazar günü uygulanacak sokaa çkma yasa uygulanmayacak...

Afyonkarahisarn Sinanpaa ilçesi Güney beldesi ile ülke genelindeki 764 köy ve mahallede 6 Haziran Pazar günü yaplacak seçimlerde görev alacaklar ve seçmenler sokaa çkma kstlamasndan muaf tutulacak.

çeitli nedenlerle bo bulunan mahalle, köy muhtarlklar ve ihtiyar heyetleri ile köy statüsünden belde statüsü kazanan Güney beldesinde de belediye bakanl ve meclis üyelii seçimi yaplacak.

stanbulda 14 mahallede muhtarlk seçimi var

Seçim heyecan yaanan mahalleler; Bayrampaa Vatan Mahallesi, Kathane Telsizler Mahallesi, Eyüpsultan Silahtaraa Mahallesi, Beikta Cihannüma Mahallesi, Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi ,Güngören Sanayi Mahallesi, ili Mecidiyeköy ve Feriköy Mahalleleri, çatalca Ormanl ile Kaleiçi Mahalleleri, Beyolu Asmal Mescit, Kalyoncu Kulluu, Katipmustafa çelebi Mahalleleri ve Beykoz Anadolu Kava Mahallesi.

7 yl aradan sonra belediye bakan seçecekler

2012 ylnda çkarlan yasa kapsamnda köy olan Afyonkarahisarn Sinanpaa ilçesine bal Güney beldesi, hukuk mücadelesini kazanarak tekrar belde olmaya hak kazand. Güneyin belde statüsüne kavumasnn ardndan 7 yl sonra tekrar belediye bakan seçimi yaplacak. Beldede bin 830 seçmen 6 Haziranda oy kullanacak. 8 adayn yart seçimde ipin kimin göüsleyecei merak konusu oldu.

Ana Sayfaya Git