Pedalları köy için çevirdiler

Köy okulu öğrencileri için pedalları iyiliğe çevirdiler

Haberler 14.06.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Bisiklet Dernei (MUBD) üyeleri tarafndan Pedallar yilie çevir slogan ile balatlan kampanya kapsamnda birçok ülke ve ehirden gönderilen kitaplar, bisikletlerle köy okulu örencilerine ulatrld.

Mu Bisiklet Dernei (MUBD) üyeleri tarafndan balattlan kitap kampanyas ile köy okullarnda eitim gören örenciler kitaplarla buluturuluyor. Kent merkezinden kitaplar çantalarna yükleyen üyeler, merkeze 23 kilometre mesafedeki Mercimekkale lkokulunda eitim gören örenciler için pedallar iyilie çevirdi. Köy okuluna ulaan üyeler, kendileriyle getirdikleri kitaplar, öretmenler eliinde örencilere datmann mutluluunu yaad.

Türkiye ve yurtdndan gelen kitaplar bisikletleri ile köy okullarna ulatrmann mutluluunu yaadklarn ifade eden MUBD Üyesi Mehmet Sezgin, Türkiyenin her yerinden kitaplarn gelmesi ve bu kitaplarn bizim bineklerimiz olan bisikletlerimizle köy okuluna ulamasn saladk. Baçlarmzn bize mektup yazmasn da istedik. Onlarda hem kitaplar hem de mektuplar gönderdiler. Bizlerde onlarn duygularn örenci ve öretmenlerimize aktardk. Kampanyamz bir yl boyunca sürecek. Bize bata bulunmak isteyen herkese ulamak istiyoruz. Kitap balarnz bir köy okulunda tebessüme çevirmek üzere hazrz, mutluyuz dedi.

Köy okullarna ulamak suretiyle hareket ediyoruz

Köy okullarnda eitim gören çocuklar için pedal çevirdiklerini kaydeden Sezgin, MUBD olarak Pedallar yilie çevir sloganyla balattmz bu kampanyann içerisinde köy okullarna ulamak suretiyle hareket ediyoruz. Hedefimiz bütün köy okullarna ulamak. Kampanyamz kapsamnda bize ulaan baçlarmz, Türkiyenin her yerinden bize ulatlar. stanbuldan, Balkesirden, Bursadan, Adanadan, Gaziantepten, Mutan, Türkiyenin her yerinden hatta yurtdndan da bata bulunan baçlarmz mevcut. Dünyann birçok ülkesinden bu balar bize yaplyor. lkokul ve ortaokul düzeyindeki kitaplar kabul ediyoruz. Bu kitaplar köy okullarna ulatryoruz. Hikaye, roman, ansiklopedi tarz kitaplar kabul ediyoruz. Amacmz okuma halkalarnn genilemesi, gelimesi ve dayanma, yardmlamann, paylamann iller aras, hatta ülkeler aras bir boyutta devam etmesidir ifadelerini kulland.

23 kilometre bisikletle yol kat ettik

Köy okuluna ulamak için bisikletle 23 kilometre yol kat ettiklerini hatrlatan Sezgin, ehir merkezinden hareket ederek Mercimekkale lkokuluna geldik. Yaklak olarak 23 kilometre bisikletle yol kat ettik. Yorulmadk çünkü heyecanlyz. Bu kitaplar genç arkadalarmza, hocalarmza ulatrmak suretiyle yola çktmz için, bu heyecan onlarla paylatmz için mutluyuz. Amacmz öncelikle kitaplarmz köy okuluna ulatrmak, bunun yannda bir bisiklet kulübü olduumuz için bisiklet farkndaln köy okuluna yaymak ve bu duyarll oluturmak. ehirden köy okullarna toplamda 2-3 bin kadar bir yol a var. Bizlerde sene sonuna kadar git-gel hesabyla yaklak 6 bin kilometre kadar yol kat etmeyi düünüyoruz diye konutu.

Örencilerden Ecrin Ece Ayda ise, Bugün abilerimiz bisikletle geldi ve bize kitap getirdiler. Onlara teekkür ederim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git