Peki bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli askerlik son durum nihai aşama da!

2017 Bedelli askerlik çıkacak mı sorusu hala merakla bekleniyor Bedelli askerlik çıkacak mı 2017 sorusu uzunca bir süredir gündemdeki yerini korumakta iken Başbakan Binali yıldırım Bedelli Askerlik hakkında sürpriz gelimeyi açıkladı.

Haberler 03.06.2017 - 02:51 Son Güncelleme : 03.06.2017 - 03:45

Bedelli askerlik çkacak m 2017 sorusu uzunca bir süredir gündemdeki yerini korumakta iken Babakan Binali yldrm Bedelli Askerlik hakknda sürpriz gelimeyi açklad. Geçimiiz gün BBP Genel Bakan Mustafa Destici, Yldrm ile görümelerinde Yüksekova ve Cizre hakknda detaylara ulaldn açklarken, bir de Bedelli askerlik taleplerini de sunduklarn belirtti. Askerliini paral olarak ksa dönem yapmak isteyen asker adaylarnn merakla bekledii bedelli askerlik 2017 konusunda son dakika açklamalar ve detaylar

BBP Genel Bakan Mustafa Destici, Babakanlk Resmi Konutunda, Babakan Binali Yldrm ile görümesinin ardndan gazetecilere açklamalarda bulundu. Destici, kabulde, seçim barajnn kaldrlmas, milletvekili adaylarnn ön seçimle belirlenmesi, partiler aras i birliklerinin önünün açlmas, seçime katlan siyasi partilere yeterince ve adil biçimde seçim yardm yaplmas, uyum yasalaryla yargya güvenin artrlmas taleplerini dile getirdiini söyledi.

BBP olarak olaanüstü halin (OHAL) kalkmas gerektiini savunuyoruz. diyen Destici, ayrca Hakkari ve rnakn il statülerinin korunmas, Yüksekova ve Cizre il yaplabilir ama Hakkari ve rnakn statüleri de korunsun talebini Babakan Yldrma ilettiini bildirdi.

BEDELL ASKERLK KONUSU

Görümede, Babakan Yldrma, bedelli askerlik konusunda partisinin taleplerini dile getirdiini anlatan Destici, öyle konutu: Biz bedelli askerlie ilkesel olarak karyz ama çkarlacaksa ayet hükümetin böyle bir tasarrufu olacaksa buradan gelen kaynan SMA hastalarna aktarlmas talebimizi de ilettik. Bununla birlikte unu da ifade ettik, artk referandum bitti, artk evet-hayr diye cepheler oluturmann bu ülkeye, millete bir faydas yok. Artk birleme, uzlama, kardelik zaman. çünkü hayr diyen de evet diyen de bu ülkenin birinci snf, asil evlatlardr. Biz Türkiye için terör belasndan sonra en büyük tehlike olarak bu kamplamay, ayrmay görüyoruz. Buna bir an önce son verilmesi lazm. Bu konuda adm atmas gereken hükümettir, iktidar partisi ve Meclisteki dier partilerdir. Biz de bu konuda Türkiyenin uzlamas, bu kamplamann ortadan kalkmas adna her türlü adm destekleyeceimizi söyledik.

ALELER KAHROLUYOR

Bedelli askerlik konusu gündemde mi? sorusu üzerine Destici, Milyonlarca insann böyle bir talebi var, dolaysyla biz de SMA hastalaryla iligili BBP olarak geçtiimiz haftalarda böyle bir teklifte bulunmutuk hükümete. Biz ilkesel olarak karyz ama eer çkaracaksanz, çünkü geçmite 1-2 defa çkt bu, o zaman buradan gelecek kayna SMA hastalarna aktarn. dedik. Tabii savunma sanayimizin de kaynaa ihtiyac olduunu biliyoruz. Bir ksm da oraya aktarlabilir. Bu iki kesim arasnda paylatrlabilir. çünkü ahsen vicdanm çok rahatsz. Yani Eymen bebek srf 800 bin lira bulunamad diye, takdir Allahn ama sebeplerine sarlmak lazm, hayatn kaybetti. ki bin tane böyle hastamz, çocuumuz var. Aileler kahroluyor, biz de kahroluyoruz. Buna çözüm bulunmas lazm deerlendirmesinde bulundu.

BABAKANI YMSER GÖRDÜM

Babakan Yldrmn, talebine nasl yant verdii sorulan Destici, Ben Sayn Babakann, eer çkarsa SMA hastalarna gönderilmesi konusunda iyimser olduunu gördüm ifadesini kulland.

GEçTMZ AY YILDIRIM AçIKLAMITI

Konunun sk sk gündeme gelmesi ile birlikte hükümet de açklamalarda bulunuyor. Binali Yldrm Bedelli askerlik çkacak m? sorusuna Yok öyle bir ey. Kesinlikle gündemimizde deil diye yant verirken Bakan Fikri Ik ise Terörle hem snrlarmz içinde hem de snrlarmz dnda azim ve kararllkla mücadele ederken böyle bir uygulamann gündemimizde olmas beklenemez. u an gündemimizde böyle bir ey yok zaten Genelkurmay Bakanlmzn da böyle bir talebi yok dedi.

TE SON DURUM

u an bedelli askerlik çkacak m konusunda net bir gelime yok. Bilinen konu ise sadece bedelli askerlik konusunda çalmalarn balayaca iddialar ve süregelen belirsizlik. 2017de paral askerliin çkp çkmayaca konusunda ki fla açklamalar geldikçe haberimizde olacak

Ana Sayfaya Git