Pençe harekatında Acı haber 1 şehit!

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er İslam Çiftçi şehit oldu. Çİftçi'nin şehadet haberi Kahramanmaraş'taki ailesine ulaştırıldı.

Haberler 01.11.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Irakta yürütülen Pençe Harekat bölgesindeki operasyonlar srasnda örgüt üyeleriyle salanan scak temasta yaralanarak hastaneye kaldrlan Piyade Sözlemeli Er slam çiftçi tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit dütü. ehit çiftçinin ehadet haberi Kahramanmarataki ailesine, askeri yetkililer ulatrd.

SICAK TEMASTA YARALANDI

MSBdan yaplan yazl açklamada, Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 31 Ekim 2021 tarihinde yol emniyeti görevi icra eden unsurlarmz ile bölücü terör örgütü mensuplaryla çkan temasta yaralanarak hastaneye sevk edilen Piyade Sözlemeli Er slam çiftçi yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmutur. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr dileriz denildi.

HASTANEDE EHT OLDU

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar da ehit er için taziye mesaj yaymlad. Akar, mesajnda, Kahraman silah arkadamz, 31 Ekim 2021 tarihinde ehit olmutur. Kahraman ehidimize ahsm ve Milli Savunma Bakanl mensuplar adna Allahtan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize basal dilerim ifadelerine yer verdi.

Buarada, akam saatlerinde çatma bölgesinden gelen haberlere ilikin MSBden açklama geldi. Açklamada, Pençe imek ve Pençe Kaplan operasyon bölgelerinde tespit edilen 2 PKKl terörist etkisiz hle getirildii ifade edildi.

KAHRAMANMARAA EHT ATE

Öte yandan, ehitnin (25) ehadet haberi Kahramanmarataki ailesine ulat. ehit ac haberini Boynuyogunlu Mahallesinde yaayan Fehmi- Elif çiftçi çiftine askeri yetkililer, salk ekibi ile birlikte verdi. Oullarnn ehadet haberiyle üzüntü yaayan çift, gözyalarna bouldu. Haberi alan ailenin yaknlar ve komular ise eve taziye ziyaretinde bulundu. ehidin evine ve sokaa Türk bayra asld. Piyade Sözlemeli Piyade Sözlemeli Er slam çiftçinin bugün düzenlenecek törenin ardndan defnedilecei örenildi.

4 ÖRGÜT ÜYES TESLM OLDU

PKK/KCKdan kaçan 4 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu. çileri Bakanl koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüü ve Jandarma Genel Komutanl tarafndan yürütülen ikna çalmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütünden kaçan 4 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu. 2013-2015 yllar arasnda terör örgütüne katlan örgüt mensuplarnn son olarak Irak ve Suriyede faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Böylelikle, 2021 yl içerisinde ikna yoluyla Türkiyeye teslim olan örgüt mensuplarnn says 171e yükseldi.

Ana Sayfaya Git