Pençe Kartal - Pençe Kaplan ile teröre büyük darbe

Pazartesi gecesi jetler, "Pençe-Kartal" ile 6 bölgedeki terör hedeflerini vurdu, dün de Pençe-Kaplan ile komandolar Haftanin'e girdi. Süregele operasyonlarda çok sayıda teröristin inine girildiği açıklanarak PKK'ya ağır darbe vurulduğu belirtildi.

Haberler 18.06.2020 - 07:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pazartesi gecesi jetler, Pençe-Kartal ile 6 bölgedeki terör hedeflerini vurdu, dün de Pençe-Kaplan ile komandolar Haftanine girdi. Süregele operasyonlarda çok sayda teröristin inine girildii açklanarak PKKya ar darbe vurulduu belirtildi.

Türk Silahl Kuvvetleri ile Milli stihbarat Tekilatnn (MT) Irak kuzeyindeki Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avain-Basyan ve Hakurk bölgelerine yönelik geni kapsaml hava harekat Pençe-Kartaldan 2 gün sonra komandolar Haftanine girdi. Pençe-Kaplan ad verilen operasyon, rnak-Uluderenin Irak tarafna denk düen bölgede teröristlerin tamamen temizlenmesini hedefliyor. Önceki gece baskn eklinde balayan harekat kapsamnda ilk olarak belirlenen hedefler ate destek vastalaryla vuruldu. Yerli üretim Frtna obüsleri ile çok namlulu roketatarlar 150den fazla hedefi tam isabetle imha etti. Atlarn ardndan ikinci safhaya geçildi.

Hedef yumuatma atlarn hava harekat takip etti. F-16 sava uçaklar, ATAK helikopterleri ve SHAlar belirlenen noktalara bomba yadrd. Üçüncü safhada ise TSKnn seçkin birlikleri hem karadan szma olarak hem de helikopterle bölgeye intikal etti. PKKnn belini snr ötesinde krma amaçl operasyonun dördüncü safhas devam ediyor.

SVLLERN ARASINDA

Pençe-Kaplann hedefi Haftanin, iki gün önceki Pençe-Kartal esnasnda vurulmayan bir bölgeydi. Sahada sivil yerleimler nedeniyle Haftanindeki terör hedeflerine yönelik olarak kara harekat planland. MTin saha istihbaratndan elde edilen bilgilere göre TSKnn operasyonlarndan kaçan teröristlerin youn olarak bu bölgede sivil halkn içinde kümelenmeye çaltklar tespit edildi.

Haftaninin bir süredir Suriye ve Sincar üzerinden desteklendii ve bu bölgede PKKnn sivil halk kalkan olarak kullanarak uluslararas kamuoyunun dikkatini bu bölgeye çekmek ve operasyonlar sekteye uratma çabas içinde olduu deifre edildi. Bu bilgiler üzerine teröristleri sivillere zarar vermeden kaynanda yok etmek üzere komando gücüne bavuruldu.

Terör örgütüne kartal pençesinden sonra kaplan darbesi indirmeyi amaçlayan Pençe-Kaplan Operasyonu, sivil yerleim yerlerine yakn yerlerde konulanan PKKllar barnaklaryla birlikte imha etmeyi hedefliyor. Pençe-Kaplan ayrca Suriye-Irak snrndaki Karaçok da üzerinden Sincara, oradan da Haftanine kurulan yeni terör balantsn kesecek.

Ana Sayfaya Git