Perihan Savaş'tan eski aşkı İmparator İbrahim Tatlıses'e dayaklı veryansın

TV8'de Lütfiye Pekcan'ın sunduğu 'Yaşamdan Hikayeler Bayram Özel' PROGRAMININ geçtiğimiz gün ki konuğu Perihan Savaş idi. Perihan savaş, yaptığı açıklamalar ile uzunca bir süre magazin gündemine oturacağa benziyor.

Haberler 24.06.2017 - 20:32 Son Güncelleme : 24.06.2017 - 20:46

TV8de Lütfiye Pekcann sunduu Yaamdan Hikayeler Bayram Özel PROGRAMININ geçtiimiz gün ki konuu Perihan Sava idi. Perihan sava, yapt açklamalar ile uzunca bir süre magazin gündemine oturacaa benziyor. brahim Tatlses ile 6 yl birliktelik yaayan Sava, Perihan Sava, Benim için artk hiçbir ey ifade etmiyor. Ben kimsenin paçasna tutunup eteine tutunup bir yere gelmedim, ben Perihan Savatm dedi.

brahim Tatlsesi gördüü iddet nedeniyle affetmediini vurgulayan ava, Vururdu, hep vururdu. Sadece bana deil, herkese vururdu. Onu Allah affetsin. Artk benim için herhangi birisinden fark yok eklinde konutu.

Gördüü iddet ve aldatld için brahim Tatlsesten ayrldn dile getiren Perihan Sava, Hayatma giren adam gibi adam yalnzca Ylmaz Zaferdi. Ben ondan kocal, aabeylii, babal her eyi gördüm. Ona bakabilmek için 4 ite birden çaltm. Keke daha fazla yaasayd bamn üstünde yeri vard, bamn tacyd. Ne yapar ne eder yine bakardm ona sözleriyle, 22 yl önce hayatn kaybeden büyük akna özlemini dile getirdi.

Tatlsesin, kz Melek Zübeydeye hamileyken kendisini aldattn belirten ünlü oyuncu, haneti örendiimde çocuumu düürüyordum. Üzüntüden 15 gün hastanede yattm. 4 aylkt kzm, kaybediyordum kzm ifadelerini kulland.

PERHAN SAVA

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gerçek ad erife Perihan Sava olan Perihan Sava ,stanbulun Fatih ilçesi Aksaray semtinde 1 Ocak 1955 de domutur. Perihan Sava ortaokul mezunu olup, eitimini ortaokul bitiminde sonlandrmtr. Be yandayken stanbul ehir Tiyatrosu çocuk bölümünde ilk rolünü oynad. 1970 ylna kadar tiyatro çalmalar yaparak, Küçük Prenses, Romeo-Jüliyet, Kibarlk Budalas gibi bir çok oyunda yer ald.

1971de ehzade Simbad Kaf Danda adl filmde ufak bir rol ald. 1972de Korkusuz Beler filmiyle barole yükselerek sinemaya geçti. 121 civarnda filmde rol ald. Sinemann yan sra sahneye çkarak, bir dönev aldktan sonra sahnelere bye bye dedi. Dizilerde de rol alan sanatç, ayrca televizyon programlar yapmtr.

1986 ylnda Su filfini çevirirken dizanteri olmu. Kadir nanr ile oynadklar filmlerde onu sette sakinletirirmi.Erol Tadan çok korkarm.

1968 ylnda Perihan Sava, on üç yandayken, askeri okulda okuyan yirmi iki yandaki bir gençle nianlanm, 6-7 ay süren bir evlilik döneminden sonra einden ayrlm ve boandnda bekaret raporu alm. Daha sonra ,önce brahim Tatlsesle beraber yaad, sonra 1 Haziran 1987 ylnda Ylmaz Zaferle evlenerek, her ikisinden de birer çocuk sahibi oldu. brahim Tatlses ile olan birlikteliinden Melek Zübeyde adnda bir kz oldu. Ylmaz Zaferle yapt evlilikten de Sava Zafer adnda olu oldu. Ei Ylmaz Zaferle birlikte Yönetim Film ve Reklamclk irketini kurdular. lki 1994 nisan aynda iki kalp krizi geçirerek uzun süre bakma muhtaç ekilde yaayan ei Ylmaz Zafere, öldüü 9 Kasm 1995 gününe kadar hastal süresince iyi bakarak örnek bir davran sergilemitir.

brahim Tatlses ile 1979 ylnda Kara Yazma filminde tant ve birliktelikleri balad. 9 Austos 1984 tarihli gazetelerde yer alan haberlere göre Tatlsesin Perihan Sava dövmesinden dolay karakolluk olmular ve bu ilikisini bitirmitir.

Perihan Sava13 yanda henüz çocuk neden evlendiini de nianlsnn askeri okuldan çkp sivile geçebilmesi için nikah gerektiini bu nedenle de nikahlarnn yapldn ancak düün yaplmadn ve ailesiyle oturmaya devam ettiklerini bir reportajnda söyleyerek izah etmitir. Sava, evlendii kiinin doktor olduunu ve Almanyaya gitmeyi planladklarn anlatarak Ben de Almanyada tiyatro okuluna gidecektim. Fakat nikah olduktan sonra bana Tiyatrodan ayrlacaksn dedi. Bu laf duyduktan sonra benim için bitti diyerek ayrldklarn ifade etti.

56 yandayken Perihan Sava, 2011 ylnda iadam ve Galatasarayn eski yönetim kurulu üyesi Derya Tadelenler ile evlenme karar almlard ne olduysa son anda vazgeçtiler.

Ana Sayfaya Git