Pes etmeyen öğretmenlerin hikayeleri film oldu

Maltepe Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Türkiye’nin dört bir yanında pes etmeyen öğretmenleri buldu, ilham veren hikâyelerini ekrana taşıdı.

Haberler 21.11.2020 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mill Eitim Bakanlnn destei, Vanilla Mediann yapmclnda gerçekleen 24 Kasm Öretmenler Günü ksa film projesi için rnaktan Konyaya, Mutan Antalyaya Anadolunun dört bir yannda görev yapan örnek öretmenlerin hikayeleri derlendi. Zorluklara ve yokluklara ramen asla pes etmeyen öretmenlerin ilham veren hikyeleri ekrana tand. zmir, stanbul ve Diyarbakrda günler süren çekimlerde kamerann karsna geçenler ise örenciler oldu.

Kendi Hikyeni Yaz sloganyla hayata geçirilen filmlerde bu y Diyarbakrn Kumrucuk Köyünde yaayan Azra Tosun, kara tahta ve sralardan oluan bir snftan ibaret okulu bir yaam, bilim ve sanat merkezine çeviren köy öretmeni Hasan Kartal, zmirde otizmli opera bölümü örencisi Recep Ege Altncolu, kendisini konservatuvara ve dünya birinciliine tayan Müzik Öretmeni Orçun Berrakçay, stanbulda 20 ya alt genç atletler 4x400 kousunda Türkiyeye ilk kez Avrupa ampiyonluunu getiren milli sporcu Ouzhan Kaya, kendisini kefeden ve yetitiren beden öretmeni Samet Eribeli anlatt.

TÜRKYENN FEDAKR ÖRETMENLERNE TEEKKÜR EDYORUZ

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ahin Karasar, 2018den buyana ilham veren öretmen hikyelerinin ekrana tandn hatrlatarak, Bata Atatürk olmak üzere Türkiyenin tüm fedakr öretmenlerine teekkür etmek amacyla çktmz yolda yeni hikyelerle güç bulmaya devam ediyoruz. 24 Kasm Öretmenler Günü kutlu olsun dedi.

Pes etmeyen kahramanlarn hikyelerine küresel salgn koullarna ramen ara verilmediini anlatan Karasar, öyle konutu:

Dünya çapnda çok zor, travmatik günlerden geçiyoruz. Koronavirüsle mücadele sürecinde çocuklarmznelinibrakmayan, eitimin gücüyle bizleri ayakta tutan öretmenlerimize ne kadar teekkür etsek az. Tüm kahraman öretmenlerimizi temsilen seçtiimiz üç eitimcinin hikyesi Türkiyeye armaan olsun.

TE O ÖRETMENLER VE HAYATLARI DEEN ÖRENCLERN HKYELER

Diyarbakrn Sur ilçesine bal Kumrucuk Köyünde öretmenlik yapan Hasan Kartal, 31 örencili köy okulunun birletirilmi snfnda mucizeler yaratyor. Kartal, batan aa yeniledii okulu deta birbilim, sanat ve yaam merkezine çevirdi. Öretmen Kartal filmde 10 yandaki örencisi Azra Tosun anlatt. Tosun, Öretmenim bize mutlu olmay öretiyor. Ben de öretmen olacam, köy çocuklarnn hayallerini gerçekletireceim. çünkü çocuklarn hayalleri gerçek olmal dedi.

Kartal, Alt yl önce atand köy okulunun fiziki yapsn bilimi, sanat, tiyatroyu, edebiyat, matematii, Atatürkü düünerek batan tasarlad. Kartal, bu süreci Snf olarak adlandrlan çevrenin souk dört duvardan ibaret veya sadece sra masa ve kara tahtadan oluan bir yer olmamas gerektiini hep düünüyordum. Bu düüncemi canlandran masum baklar ve eitime aç olan bu minikler oldu. Snftaki malzemeleri köy artlarnda topladk. çocuklarn hayal kurabilecekleri, yaratc düünmelerine yardmc olacak ve kendilerini mutlu hissedecekleri alanlar yaratyorum diye anlatt.

Bilim, sanat, fen, teknoloji, kültür, spor, akl oyunlar, tarm, kodlama, yaratc drama derslerini müfredatna ekleyen Kartal, köy okulunda jimnastik, yoga dersleri veriyor. Okulun bahçesine örencileriyle birlikte 81 ili temsilen 81 aaç diken Kartal, bahçeye kurduu projeksiyonla film günleri düzenliyor. Okul bahçesine sebze tarlas, kümes kuran, çocuklarla birlikte konserve, turu, reçel hazrlayan, bilgisayar, robotik ve kodlama eitimi de veren Kartal, hayatnda köyün dna çkmam örencilerini her yl çanakkale ehitliine, Bandrma Vapuruna, Antkabire götürüyor.

Kartal, çocukluk yllarndan beri öretmen olmak istiyordum. Mesleimin 10. ylnda hl büyük bir akla görevimi yapyorum dedi.

KONUAMAZ DENLEN çOCUK OPERA SANATçISI VE DÜNYA BRNCS OLDU

Bir dier pes etmeyen öretmen ise zmir Otizm Orkestras ve Korosu Kurucu efi, Müzik Öretmeni Orçun Berrakçay. Yllardr otizmli çocuklara gönüllü anve enstrüman dersleri veren müzik öretmeni Berrakçay, zmirde 1,5 yandayken otizm tehisi konan, ar seyredecei için konuamayaca da söylenen otizmli Recep Ege Altncolunn hayatn deitirdi. Altncolu bugün 23 yanda, yüksek lisans örencisi bir opera sanatçs.

Ana Sayfaya Git