Piknik alanı değil yasaklı bölge!

Hakkari Valiliğinden "Askeri Yasak Bölge" açıklaması "Olay, 30 Aralık 2020'de sınır hattında Askeri Yasak Bölge içinde gerçekleşmiş olup, bölgenin piknik alanı olmadığı açıktır. Zaman ve mekan açısından, Hakkari HDP Milletvekilinin 'piknik iddiası' doğru olmayıp, olay açıklandığı şekildedir"

Haberler 02.01.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Valiliinden, Derecik ilçesindeki 1216 rakml Tepe Üs Bölgesi ile snr hatt arasnda kalan Askeri Yasak Bölgede tespit edilen 6 kiinin, bölgeden uzaklamalar için yaplan ikaz esnasnda çkan arbedede havaya ikaz atei açld ve bir kiinin hafif yaraland olayla ilgili adli ve idari soruturma balatld bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, 30 Aralk 2020de saat 13.00 sralarnda Derecik ilçesi Samanl bölgesinde snr korumakla görevli 1216 Rakml Tepe Üs Bölgesi ile snr hatt arasnda kalan Askeri Yasak Bölge içinde 6 kiinin görüldüü belirtildi.

Görevli personel tarafndan snra ve üs bölgesine yaknl nedeniyle olas fotoraf çekme veya kaçakçlk gibi snr güvenliini tehdit eden olaylarn engellenmesi maksadyla kiilere bölgeden uzaklamalar yönünde ikazda bulunulduu ifade edilen açklamada, söz konusu kiilerin mukavemet etmesi neticesinde yaanan arbede esnasnda havaya ikaz atei açld kaydedildi.

VURULAN K

Olayn ardndan Reit Ekincinin (26) hafif yaraland ve tedavisi için salk kurulularna sevk edildii bilgisine yer verilen açklamada, öyle denildi:

Yaplan muayenesinde yara bölgesinde ilik, cilt altnda 3 milimetrelik çok sayda lezyonun dikkat çektii ve küçük metalik yabanc cisimlerin lehine deerlendirmelerin yapld ifade edilmitir. Ayakta tedavisi yaplmasna müteakip taburcu edilmi, olay ile ilgili adli ve idari soruturma balatlmtr. Olay, 30 Aralk 2020 tarihinde snr hattnda Askeri Yasak Bölge içinde gerçeklemi olup, bölgenin piknik alan olmad açktr. Zaman ve mekan açsndan, Hakkari HDP Milletvekilinin piknik iddias doru olmayp, olay yukarda açkland ekildedir.

Ana Sayfaya Git