Piyano şampiyonu!

Şanlıurfa'da yaşayan Muhammed Rodin Kılıç (10), Defne Ekmekçi, (11) ve Elif Sude İlduğur (13), online düzenlenen Uluslararası Kanada Çağdaş Sanatlar Akademisi Piyano Yarışması'nda kendi yaş kategorilerinde birinci oldu.

Haberler 15.06.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanadann Toronto kentinde geçen yl mays aynda online olarak düzenlenen Uluslararas Kanada çada Sanatlar Akademisi Piyano Yarmasna anlurfadan Muhammed Rodin Klç, Defne Ekmekçi ve Elif Sude lduur katld. Yeni açklanan sonuçlara göre, 3 çocuk da kendi ya kategorilerinde birinci oldu.

Ak Veyselin Uzun nce Bir Yoldaym parçasn piyanoyla çalan ve yarmaya bu video ile katlan Muhammed Rodin, 5 yldr piyano çaldn belirterek, Piyanoya ilk bata tular basyordum, elim yatknd. Bunu fark eden teyzem beni piyona hocasna yönlendirdi. Aldm eitimle yarmalara katldm. Bu yarmada ise birinci oldum. Piyanoda hedefim Fazl Say gibi olabilmek dedi.

PYANO AMPYONU

Ayn ya kategorisindeki 250 katlmcnn eserlerinin deerlendirildii yarmada birinci olan Defne Ekmekçi ise, Pandemi sürecinde evde oturmaktan dolay çok canm sklyordu. Bu srada piyano çalmay örendim. Her canmn skntsnda piyanonun tularna bastmda bu skntmn azaldn gördüm diye konutu.

Yarmada 13- 15 ya kategorisinde birinci seçilen Elif Sude lduur da piyanoya olan ilgisinin olmas üzerine ailesi tarafndan kursa gönderildi. Yeteneini fark eden ailesi ve öretmenlerinin yönlendirmesiyle düzenlenen yarmada birinci olan Elif Sude lduur da çok mutlu olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git