PKK 3 işçi şehit etti!

PKK yine işçileri hedef aldı. Uludere'de yol yapımında çalışan işçiler tarandı. Üç işçi şehit oldu.

Haberler 29.08.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uludere lçesinde yapm devam eden yol inaatnda çalan 3 içi, PKKl militanlarn silahl saldrs sonucu ehit oldu.

YOL YAPIM çLER

Dün sabah saat 08.30 sralarnda örgüt üyelerinin düzenledii saldr ile ilgili rnak Valiliince yaplan yazl açklamada, 28.08.2017 tarihinde saat 08.30 sularnda limiz Uludere lçesi Ortasu Köyü Düünda Bölgesinde yapm devam eden yol inaatnda çalan içilere yönelik olarak Bölücü Terör Örgütü mensuplarnca gerçekletirilen saldr sonucunda 3 içimiz ehit olmutur. Saldr sonrasnda kaçan Bölücü Terör Örgütü mensuplarnn yakalanmas için operasyonlara balanmtr denildi.

EHTLERN KMLKLER

PKKllarn saldrsnda ehit edilen yol içilerinin kimlikleri belirlendi. ehit düen içilerin Kadri Oslu, Ramazan Yakut ve Cangir Ylmaz olduu bildirildi.

MARDNDE PATLAYICI

Mardinin Dargeçit ilçesinde PKKl teröristlere ait el yapm patlayc ele geçirildi. Bir ihbar deerlendiren l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ve stihbarat ubesi ekipleri, Dargeçit ilçesinde Nizamülmülk Ortaokulunun yaknlarndaki tepede arama yapt. Aramada, el yapm patlayc ve düzenekler ele geçirildi.

10 ÜPHEL YAKALANDI

Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 12 üpheli hakknda yakalama karar çkarld. Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ve stihbarat ubesi ekiplerince koordineli yürütülen çalmada, Kzltepe, Dargeçit, Nusaybin ve Artuklu ilçelerine e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda üphelilerden 10u gözaltna alnrken, adreslerde yaplan aramalarda ruhsatsz av tüfei ve uzun namlu silah ile iki arjör ele geçirildi. Dier 2 üphelinin yakalanmasna yönelik çalmalar sürüyor.

VAN BÖLGESNDE çATIMA

Vann Bakale ilçesinde düzenlenen operasyonda saldr hazrlnda olduklar belirlenen 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Valilikten yaplan açklamada, birçok terör saldrs gerçekletiren ve yeni saldr hazrl yapan PKK/KCK mensubu 4 teröristin, l Jandarma Komutanlnn, Emniyet Müdürlüünün insansz hava aracndan da (HA) yararlanarak yapt hava destekli operasyonda, Bakale ilçesine bal Tahl Mahallesi krsalnda etkisiz hale getirildii bildirildi.

KORUCULARI EHT EDENLER

Açklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin, bugüne kadar Bakale bölgesinde güvenlik korucular ile vatandalar ehit eden, vatandalarn younlukla kulland karayolu ve köy yollarna mayn ve el yapm patlayclar yerletiren teröristler olduunun tespit edildii belirtildi.

Operasyonun devamnda bölgede arama tarama faaliyeti yapldna aktarlan açklamada, güvenlik güçlerince M-16 piyade tüfei ve bu tüfee ait 2 dolu arjör, 61 kalanikof piyade tüfei fiei, el bombas, gündüz görü dürbünü, 3 battaniye, araç telsizi, 40 metre kablo, güne paneli, akü, ses kayt cihaz ve radyonun ele geçirildii kaydedildi.

10 GÜNDE 18 PKKLI

Gürpnar ilçesi Talca Mahallesi snrlar içerisinde bulunan Krkgeçit-Yalnca karayolunda etkisiz hale getirilen teröristlerin yerletirdii maynlarn vatandalarn desteiyle tespit edildii belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Maynlar, herhangi bir zayiata sebep olamadan, güvenlik güçlerimiz bünyesindeki uzman ekipler tarafndan yerinde imha edilmitir. Ayrca, Bakale ilçesi Aa çaldran-Esenyamaç mahalleleri arasndaki yol üzerine, yine bölücü terör örgütü mensuplarnca yerletirilmi büyük çapta patlayc, 27 Austos günü güvenlik korucularmzn dikkati ve baarl operasyonu neticesinde, uzman ekiplerce kontrollü ekilde etkisiz hale getirilmitir. Böylelikle, son 10 gün içerisinde halkmzn üst düzey destei, güvenlik korucularmzn ve güvenlik güçlerimizin 6 ayr operasyonuyla etkisiz hale getirilen terörist says 18e ulam, operasyonlarn ardndan çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirilmitir.

Açklamada, halkn huzur ve güvenliini salamak amacyla sürdürülen terörle mücadele çalmalarnn kesintisiz ve kararllkla devam edecei vurguland.

Ana Sayfaya Git