PKK FETÖ'den radar istemiş

MİT'in operasyonuyla Özbekistan'dan getirilen Gürbüz Sevilay, savunmasında, Irak'ın kuzeyinde görüştüğü PKK mensuplarının kendisinden petrol sahasının korunması için radar sistemi istediklerini söyledi

Haberler 24.09.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanlnn operasyonuyla Özbekistandan getirilen Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) san Gürbüz Sevilayn yargland davann görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, sank Sevilay, tutuklu bulunduu cezaevinden video konferans araclyla katld, avukat ise mahkeme salonunda hazr bulundu.

Mahkeme Bakan, önceki durumada alnan ara karar gerei dava dosyasna gelen evrak okudu ardndan savunma yapmas için sana söz verdi.

Etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak için örgüte dair bildiklerini anlattn, buna ramen tutuklu yarglandn belirten Sevilay, Mahkeme Bakannn sorusu üzerine Irakn kuzeyine ya ve geri dönüüm fabrika makinelerini satmak için gittiini söyledi.

Görütüü kiilerin bölücü terör örgütü PKKya mensup olduklarn anlayamadn iddia eden Sevilay, Iraka fabrika makinesi satmak için gittim. Gittiimde benden petrol sahasnn korunmas için radar sistemi istediler. Görümeler bunun üzerineydi. lk bata PKKya silah salandn anlamadm. Anladm anda irtibatm kestim. ifadelerini kulland.

FETÖnün Orta Asya sorumlusu Orhan nandnn kendisi için FETÖ üyesi olduunu biliyorum. beyannda bulunduunun hatrlatlmas üzerine Sevilay, Orhan nandy tanyorum ve ifademde de belirtmitim. nandnn beyanlarna diyeceim yoktur. Etkin pimanlk hükümleri gerei bildiklerimi anlattm. dedi.

Mahkeme, sank Sevilayn tutukluluk halinin devam etmesine hükmederek, durumay erteledi.

MT OPERASYONUYLA ÖZBEKSTANDAN GETRLD

ddianameye göre, hakknda yakalama karar bulunan Gürbüz Sevilay, MTin operasyonuyla 15 ubata Özbekistandan Türkiyeye getirildi.

Savunma sanayi alannda faaliyet gösteren Sevilayn, 15 Temmuz darbe giriimi sonrasnda KHK ile kamudan ihraç edilen FETÖ mahrem imamlarna irketinde görev verdii, bu kiiler vastasyla 2017de PKK/KCK mensuplaryla irtibatland belirlendi.

Irak ve Suriyedeki PKK/KCK mensuplarnn füze, anti-drone, radar sistemi ve termal üniforma ihtiyaçlarn karlamak amacyla 2019da ilk olarak Irakn kuzeyine giden Sevilayn, PKK/KCK organizasyonuyla illegal yollardan Suriyeye geçtii, Hasekede örgütün mühimmat üretim ve gelitirme tesislerini ziyaret ettii ayrca PKK/KCK sorumlularyla örgüte ait karargahlarda görütüü tespit edildi.

Sevilayn, FETÖye Özbekistanda maddi yardmda bulunduu, devlet kurumlarna szan FETÖ mensuplarnn iltimasyla yurt dnda usulsüz ihaleler alarak kazanç salad, Krgzistan ve Ukraynada irketler açt bilgisi de iddianamede yer ald.

Sank Gürbüz Sevilay, silahl terör örgütüne üye olmak ve örgüte silah salama suçlarndan 30 yla kadar hapis istemiyle yarglanyor.

Ana Sayfaya Git