PKK mensubu: Örgütten kaçmak isteyen çok sayıda kişi var

Batman İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu teslim olan bir PKK mensubu, örgütten kaçmak isteyen çok sayıda kişinin olduğunu söyledi.

Haberler 09.06.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konuyla ilgili l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, PKK/KCK, PYD/YPG içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarnn teslim olmas amacyla aileleriyle ikna çalmalarnn sürdürüldüü bildirildi.

2013 ylnda Batmandan PKKye katlan ve hakknda Silahl Terör Örgütüne Üye Olma suçu kapsamnda aranma kayd bulunan örgüt mensubunun 4 Haziran günü Habur Snr Kapsndan ülkeye giri yaparak, rnak l Emniyet Müdürlüüne teslim olduu belirtildi.

rnak l Emniyet Müdürlüü görevlilerinden 5 Haziran günü teslim alnan örgüt mensubunun adli tahkikatnn Batman l Emniyet Müdürlüünde yapld, ahsn 7 Haziran günü ailesi ile bulumasnn gerçekletirildii ifade edildi.

TESLM OLAN PKKLI

Örgüt mensubu ile yaplan ilk görümede, çeitli vaatlerle kandrlarak PKK/KCKye katldn belirten örgüt mensubu, örgütün ya küçük çocuklar kandrarak örgüte katlmalarn saladn söyledi.

Örgüt hakknda anlatlanlar ile dadaki yaamn badamadn, örgüt içerisinden çok defa kaçmaya teebbüs ettiklerini fakat örgüt tarafndan yakalanarak aylarca tutsak kaldn, aç-susuz brakldn anlatan örgüt mensubu, zor koullara ramen sonunda örgütten kaçmay baararak, Batman Emniyet Müdürlüü araclyla, güvenlik güçlerine teslim olduunu kaydetti.

Kendisi gibi örgütten kaçma araynda olan birçok örgüt mensubu olduunu fakat örgütün yapaca ikence ve verecekleri infaz gibi ar cezalar ile aç-susuz braklacaklarndan korktuklarn belirten örgüt mensubu, örgütten kaçma aray içerisinde olanlarn korkmamalar gerektiini, ailelerin de çocuklarna sahip çkmalar gerektiini belirtti.

Ana Sayfaya Git