PKK, Münbiç’ten çıkıyor

Aafrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından gözler Münbiç’e çevrildi. Ankara, Afrin’in ardından ilk hedefin Münbiç olacağını defalarca dile getirdi.

Haberler 08.05.2018 - 16:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), temmuz aynn ikinci haftas itibaryla Münbiç operasyonu için Cerablus- El Bab hattnda hazrlklarna devam ederken, ABDnin Münbiç için uzlama giriimi sonras mart aynda görümeler balatld.

Ancak ABD Dileri Bakanlndaki deiim nedeniyle 4 aamal görüme sürecinin ilk iki aamas gerçeklemi, diplomasi trafii yarm kalmt. ABD Dilerindeki belirsizliin ortadan kalkmas ile görümelerin yeniden balad örenildi.

ABD Dileri Bakanl koltuuna Mike Pompeonun oturmas ile Münbiç mesaisine görümelerin ikinci aamasndan itibaren devam edildii belirtiliyor.

ABD ile Münbiç diplomasi trafiinin ikinci ve üçüncü aamasnn tamamlandn ifade eden ABDli diplomatik kaynaklar, haziran aynda artlarn olgunlamas durumunda yaplacak son görümenin ardndan, temmuz aynn ilk haftasnda terör örgütü PKKnnSuriye uzants PYD/YPGnin Münbiçten çekilmesinin planlandn belirtiyor.

Ancak Ankara, ABDnin bir oyalama politikasna girme ihtimaline kar bu takvimi öne çekmesini istiyor. Türkiye, Suriyede anayasa yapm sürecinin balamas durumunda Münbiç halknn da PKK etkisinde kalmadan sürece dahil olmasn istiyor.

Ana Sayfaya Git